עוגת קוקוס לפסח בחמש דקות עבודה
עוגת קוקוס, יוגורט ושוקוצ'יפס עסיסית ומשגעת, שמתאימה גם לחולי צליאק, קלת-הכנה, ללא שימוש במיקסר!
המרכיבים ל8 מנות:
- 60 גרם חמאה רכה
- 140 גרם (3/4 כוס פחות כף) סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 1 חלמון מביצה גדולה
- 50 מ"ל (1/5 כוס) שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 100 מ"ל (2/3 גביע) יוגורט עיזים
- 55 גרם (כ-1/2 כוס לא מהודקת ועוד כפית) אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)
- 70 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח תפוחי אדמה
- 45 גרם (1/3 כוס לא מהודקת) קמח אורז לבן (להשיג בחנויות טבע)
- 75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 50 גרם (כ-1/3 כוס פחות כף) שוקוצ'יפס מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו)
הוראות הכנה:
-
01.
טיפ: זכרו לרכך חמאה מבעוד מועד.
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.
-
03.
בקערה בינונית גדולה מערבבים במרית חמאה רכה וסוכר, עד לאיחוד.
-
04.
מוסיפים ביצים וחלמון וטורפים במטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.
-
05.
מוסיפים שמן קנולה, תמצית וניל ויוגורט עיזים וטורפים עד לאיחוד.
-
06.
בקערה קטנה מערבבים אבקת שקדים, קמח תפוחי אדמה, קמח אורז לבן, קוקוס, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים או מערבבים במרית עד לאיחוד.
-
07.
יוצקים לתבנית המשומנת מחצית מהעיסה, מפזרים מחצית מהשוקוצ'יפס, יוצקים את המחצית השנייה של העיסה ומפזרים את המחצית השנייה של השוקוצ'יפס. מכניסים לתנור ואופים 30 דקות או עד להתייצבות והזהבה טובה/השחמה קלה ועד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים כשלוש שעות ומגישים.אפשר להקפיא ולהפשיר בטמפ' החדר.
טיימר מופעל