מאפינס קמח תירס, גבינת פטה ובצל ירוק – בחמש דקות עבודה | השף הלבן

מאפינס קמח תירס, גבינת פטה ובצל ירוק – בחמש דקות עבודה

מתכון קל הכנה: רק מערבבים בקערה ומכניסים לתנור. אם אתם אוהבים את המרקם הייחודי של קמח התירס, זה המתכון בשבילכם.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס קמח תירס, גבינת פטה ובצל ירוק – בחמש דקות עבודה

המרכיבים ל12 מאפינס:

  • 1 ביצה גדולה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9%תנובה
  • 150 גרם (1 גביע) יוגורט עזים פיראוס או יוגורט רגיל 3-4% של "תנובה"
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עזים פיראוס 16% שומן, מפוררת
  • 4-5 גבעולי בצל ירוק, שטופים וקצוצים דק
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (170 גרם) קמח תירס דק
  • 1/2 כפית מלח
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    במקום בצל ירוק אפשר לשלב בעיסה עשבי תיבול אחרים לטעמכם (פטרוזיליה, כוסברה, עירית) או לוותר.במקום גבינת פטה עזים אפשר להשתמש בגבינת פטה כבשים או בגבינה בולגרית "פיראוס".המאפינס הללו במיטבם מייד לאחר האפייה: אם אינכם מגישים אותם מייד, אפשר לאפותם מבעוד מועד לחממם בחום נמוך בתנור לפני ההגשה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית שקעים במעט שמן זית.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה טורפים ביצה, שמנת חמוצה, יוגורט עזים ושמן זית בעזרת מטרף ידני.

  • 04.

    מוסיפים פירורי פטה עזים ובצל ירוק קצוץ ומערבבים במרית.

  • 05.

    מוסיפים קמח תופח, קמח תירס ומלח ומערבבים במרית עד לאיחוד. יוצקים לתבנית המשומנת, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות. מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)