לחמניות חלב ממולאות גבינה
הבצק מפיק לחמניות רכות ונפלאות ובתוכן מטמינים קוביית גבינה, שמתפקדת כהפתעה נעימה. כדי שהגבינה תימס, מחממים את הלחמניות לפני ההגשה
המרכיבים ל12 יחידות:
- 4 כוסות (560 גרם) קמח
- 1½ כוסות (360 מ”ל) חלב 3%
- 50 גרם חמאת תנובה רכה
- 1 כף גדושה (10 גרם) שמרים יבשים
- 1 כף גדושה סוכר
- 1 כפית מלח
- 150 גרם גבינת עמק או טל העמק תנובה - חתוכה לקוביות - באורך של 3 ס"מ ללחמניות גדולות או של 1.5 ס"מ לקטנות
- 1 ביצה טרופה עם 2 כפות חלב 3% שומן תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק, למעט המלח, ולשים 3-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים כ־ 10 דקות נוספות במהירות בינונית־ נמוכה, עד שמתקבל בצק רך, נעים ונוח לעבודה. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
02.
יוצרים מהבצק 12 או 24 כדורים שווים בגודלם. משטחים כל כדור בכף היד או במערוך, ומניחים במרכזו קוביית גבינה. עוטפים את הגבינה בבצק ומגלגלים בחזרה לכדור. מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון ומתפיחים 45-30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בזמן שהלחמניות תופחות מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.
-
04.
מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה עם החלב ואופים 25-20 דקות, עד להזהבה. מגישים מיד (אם מכינים מראש, לפני ההגשה עוטפים את הלחמניות בנייר אלומיניום ומחממים 8-5 דקות ב־ 200 מעלות, כדי שהגבינה תימס).
טיימר מופעל