מזט ארטישוק, צפתית וזיתי קלמטה | השף הלבן

מזט ארטישוק, צפתית וזיתי קלמטה

הגבינה הצפתית העדינה מקבלת פרשנות חדשה בעזרת הטעמים הים־תיכוניים העזים הנלווים – ארטישוק וזיתים

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מזט ארטישוק, צפתית וזיתי קלמטה

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כיכר (100 גרם) גבינה צפתית מעודנת 5% שומן פיראוס פרוסה דק
  • ½ כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 שקית ( 400 גרם) תחתיות ארטישוק סנפרוסט, מופשרות ופרוסות דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את שמן הזית במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את הארטישוק וצולים עד שהנוזלים מתאדים והפרוסות מזהיבות. מצננים.

  • 02.

    מערבבים את הארטישוק עם שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מניחים לחצי שעה לספיגת טעמים לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.