קיש כרוב ניצנים ומוצרלה
בואו ללמוד להכין בקלות קיש ירקות טעים
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אלונה זוהר
עיצוב: אלונה זוהר
המרכיבים ל8:
- 1 חב' בצק עלים מופחת שומן (מעדנות)
- 500 גרם כרוב ניצנים טריים (לחתוך את התחתית שיהיו יפים - את החלק הקשה)
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב תנובה
- 3 כפות קמח
- קוביות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- מלח
- אגוז מוסקט
גודל תבנית: תבנית פיא עגולה
הוראות הכנה:
-
01.
להרתיח סיר עם מים ומלח. לחלוט את הכרוב ניצנים למשך כ- 5 ד'. הוא לא צריך להיות רך מדי. הוא צריך לשמור על צורתו אבל להתרככך. להעביר אותו לקערה עם מים קרים. לסנן ולייבש היטב. לתוך לחצאים.
-
02.
לשמן תבנית ולרפד אותה בבצק עלים. לסדר מעל את הכרוב ניצנים.
-
03.
לערבב בקערה את הביצים, החלב, הקמח המלח ומעט אגוז מוסקט. לערבב בעזרת מטרפה שלא יהיו גושים של קמח.
-
04.
לשפוך את הבלילה על הכרוב ניצנים, לפזר בין לבין מוצרלה.
-
05.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות (עד שהקיש מזהיב).
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים