עוגת שמנת חמוצה – עם אגוזים וקינמון | השף הלבן

עוגת שמנת חמוצה, אגוזים וקינמון – מפנקת וטעימה 

עוגת קינמון של סבתא, עשירה ומפנקת בזכות השמנת החמוצה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שמנת חמוצה, אגוזים וקינמון – מפנקת וטעימה 

המרכיבים ל8:

  • 100 גרם חמאת תנובה בטמפ’ החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים טרופות
  • 1.25 כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת תנובה 15%
למלית:
  • 1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס אגוזים (לוז פקאן ועוד) קצוצים גס
  • 1 כפית גדושה קינמון
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק בקוטר 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את מרכיבי המלית בקערה.

  • 03.

    מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר במהירות בינונית לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.

  • 04.

    מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח לסירוגין עם השמנת ומערבלים לתערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים מחצית מתערובת הבצק לתבנית משומנת ומפזרים מעל מחצית מהמלית. מכסים ביתרת התערובת ומפזרים את יתרת המלית. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. 

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(35)