חצילים וגבינות בבצק עלים חמאה
מאפה טעים מאוד ומשביע, שמספיק למספר רב של אוכלים. כדי לחסוך בקלוריות כדאי לקלות את פרוסות החצילים תחת הגריל ולא לטגן אותן.
המרכיבים ל12:
- 1 חציל בינוני חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- שמן זית
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- ביצה טרופה להברשה
- 4 כפות עיטורי עגבניות מיובשות "אוליביה" מסוננים מהשמן
- 300 גרם גבינת 'חמד' "פיראוס" 16% חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
- ½ כוס 'פתיתי עמק' למאפים "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את הגריל של התנור. מברישים את פרוסות החצילים במעט שמן וקולים אותן תחת הגריל משני צדיהן עד שהן מתרככות או משחימות. (לחילופין, אפשר לקמח קלות את הפרוסות ולטגן אותן בשמן.) חותכים את הפרוסות לחצאים או לרבעים בהתאם לגודלן.
-
02.
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות). משמנים את תבנית התנור (או תבנית שטוחה גדולה אחרת) בכף שמן וזורים את פירורי הלחם על תחתיתה. פותחים את גליל הבצק מעל התבנית - צד הניילון כלפי מעלה - ופורשים את הבצק לאורך התבנית עד לשוליים וקצת מעליהם. חותכים את החלק העודף בסכין חדה או במספריים. חותכים מהחתיכה העודפת רצועות ברוחב סנטימטר ומניחים אותן על שולי העלה כדי ליצור מעין "גדר". מברישים את שולי הבצק המוגבהים בביצה טרופה. מחוררים את העלה לאורכו ולרוחבו - גם לאורך השוליים המוגבהים - בשיני מזלג.
-
03.
מפזרים 2 כפות עיטורי עגבניות על הבצק. מסדרים את החצילים ואת קוביות החמד. מפזרים את עיטורי העגבניות הנותרים וזורים פתיתי עמק.
-
04.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני ואופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהבצק מקבל גוון זהוב עמוק והגבינות נמסות. מוציאים מהתנור, חותכים ל־12 ריבועים ומגישים חם.
טיימר מופעל