עלה פילו במילוי תרד וגבינות
מאפה בצק קריספי ובתוכו מלית תרד, גבינות מלוחות, ויוגורט, מעין ואריציה קלה להכנה של בורקס פילו תרד

המרכיבים ל 6 מנות:
- 6 עלי פילו שלמים
- 100 גרם גבינת פיראוס בולגרית 5%
- 150 גרם גבינת פיראוס חמד 5%
- 500 גרם תרד טרי
- 1 כפית שמן זית
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור בזיליקום
- 3 שיני שום
- פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות מים
- 4 ביצים
- 2 גביעי יוגורט יופלה לבן 1.5%
- 2 כפות קמח מלא
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את עלי התרד וקוצצים דק.
-
02.
מטגנים במחבת עם כפית שמן זית עד אידוי כל נוזלי התרד.
-
03.
מכינים תערובת של 1 כף שמן ו-2 כפות מים. מערבבים היטב ליצירת אמולסיה.
-
04.
בתבנית אפיה שמים זה על זה 3 עלי פילו בצורה קצת מבולגנת.
-
05.
מורחים את העלים עם מעט מאמולסיית השמן והמים. על העלים מניחים ערימות של תרד מטוגן.
-
06.
בין העלים מפזרים גושים של גבינה בולגרית וחמד מגוררת. מוסיפים את עשבי התיבול, קצוצים גס.
-
07.
בקערה טורפים ביצים, 2 גביעי יוגורט, 2 כפות קמח מלא, שום כתוש, מלח (בזהירות) ופלפל.
-
08.
שופכים על תכולת התבנית. מכסים עם עוד 3 עלי פילו ומסדרים את השאריות.
-
09.
מורחים את העלים עם אמולסיית השמן והמים. אופים בחום בינוני כחצי שעה עד שמזהיב.