מתכון עלה פילו במילוי תרד וגבינות | השף הלבן

עלה פילו במילוי תרד וגבינות

מאפה בצק קריספי ובתוכו מלית תרד, גבינות מלוחות, ויוגורט, מעין ואריציה קלה להכנה של בורקס פילו תרד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עלה פילו במילוי תרד וגבינות

המרכיבים ל6 מנות:

  • 6 עלי פילו שלמים
  • 100 גרם גבינת פיראוס בולגרית 5%
  • 150 גרם גבינת פיראוס חמד 5%
  • 500 גרם תרד טרי
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור בזיליקום
  • 3 שיני שום
  • פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות מים
  • 4 ביצים
  • 2 גביעי יוגורט יופלה לבן 1.5%
  • 2 כפות קמח מלא

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים היטב את עלי התרד וקוצצים דק.

  • 02.

    מטגנים במחבת עם כפית שמן זית עד אידוי כל נוזלי התרד.

  • 03.

    מכינים תערובת של 1 כף שמן ו-2 כפות מים. מערבבים היטב ליצירת אמולסיה.

  • 04.

    בתבנית אפיה שמים זה על זה 3 עלי פילו בצורה קצת מבולגנת.

  • 05.

    מורחים את העלים עם מעט מאמולסיית השמן והמים. על העלים מניחים ערימות של תרד מטוגן.

  • 06.

    בין העלים מפזרים גושים של גבינה בולגרית וחמד מגוררת. מוסיפים את עשבי התיבול, קצוצים גס.

  • 07.

    בקערה טורפים ביצים, 2 גביעי יוגורט, 2 כפות קמח מלא, שום כתוש, מלח (בזהירות) ופלפל.

  • 08.

    שופכים על תכולת התבנית. מכסים עם עוד 3 עלי פילו ומסדרים את השאריות.

  • 09.

    מורחים את העלים עם אמולסיית השמן והמים. אופים בחום בינוני כחצי שעה עד שמזהיב.

הכנת? כאן מדרגים
(0)