מתכון פסטה ברוטב גבינות | השף הלבן

פסטה ברוטב גבינות

פסטה מרעננת ברוטב של שלוש גבינות

מאת: סבטלנה פוגורלוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב גבינות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 500 גרם פסטה עבה (סלילים, צינורות או קונכיות)
  • ½ כוס גבינת פרמז׳ן קולקשן מגוררת
לרוטב:
  • 5 כפות חמאה
  • מלח
  • לפחות ½ כפית פלפל, רצוי פלפל לבן
  • 1 כפית סוכר
  • 3 משולשי גבינה מותכת בטעם טבעי
  • 10 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • כמה עלי רוזמרין (לא חובה)
  • ½ כוס חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים מים בסיר גבוה מכוסה. כשהמים מבעבעים, מכניסים את הפסטה.

  • 02.

    בינתיים מכינים סיר-מחבת גדול. שמים בו את החמאה, המלח, הסוכר, הפלפל, הגבינות (חוץ מהפרמזן) ועלי הרוזמרין, ומערבבים על להבה בינונית.

  • 03.

     כשהרכיבים בסיר-מחבת מתפוררים, מוסיפים את החלב ובוחשים היטב.

  • 04.

    לאחרשהפסטה בושלה 6 דקות, מעבירים אותה בכף מחוררת למחבת. לפני שמתחילים בערבוב, בוזקים מלח על הפסטה שבמחבת.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 05.

    מערבבים בכף עץ בעדינות תוך חימום, כך שכל אטרייה תעטה רוטב. מפסיקים לאחר 5-7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    בוזקים פרמזן ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(395)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.