מתכון קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים | השף הלבן

קיגל אטריות עם תפוחים ואגוזים

קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים

מאת: חביבה טל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים

המרכיבים ל כ-20 מנות/תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:

  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 0.25 כפית קינמון
  • 1 שמנת חמוצה או יוגורט 3%
  • 250 גרם אטריות רחבות או דקות
  • 50 גרם חמאה
  • 0.75 כוס סוכר או כמו סוכר
  • 1 כוס צימוקים(אם אוהבים)
  • 0.75 כוס אגוזים קצוצים
  • 3 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבשל את האטריות בסיר גדול עם מי מלח כ-8 דקות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    לסנן ולהוסיף את החמאה- לערבב היטב.

  • 03.

    להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך לערבב עד שלא ישארו עקבות ביצה ושמנת.

  • 04.

    לשמן תבנית עגולה 24, להניח בה את התערובת ולאפות בתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות, או עד שהקוגל משחים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    לצנן מעט, להפוך על צלחת הגשה ולקשט בקינמון או ריבה.

  • 06.

    ניתן להחליף את האטריות באותה כמות אורז מבושל. אפשר לקשט בכל סוג ריבה שאוהבים.

הכנת? כאן מדרגים
(74)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.