מתכון מרק פירות קיץ קר | השף הלבן

מרק פירות קיץ קר

מנה מרעננת לחודשי הקיץ החמים – מרק פירות מזין ומתקתק

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק פירות קיץ קר

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1/2 כוס קוביות מנגו חתוך מוקפא "סנפרוסט"
  • 1/2 כוס תפוחי עץ מקולפים חתוכים קטנטנים (בגודל 2 מ"מ רבוע)
  • 1/2 כוס קוביות אננס קפוא "סנפרוסט"
למרק:
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כוסות מיץ מנגו
  • 1 כוס מיץ פסיפלורה
  • מעט ליקר תפוזים
לג'לי:
  • 2 כוסות מיץ אשכוליות אדומות סחוטות
  • 14 גרם ג'לטין
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)

הוראות הכנה:

  • 01.

    למרק: מרתיחים את המים והסוכר ומקררים.

  • 02.

    מערבבים עם המנגו, הפסיפלורה וליקר התפוזים ומקררים במקרר.

  • 03.

    לג'לי: מרתיחים מעט מהמיץ עם הסוכר, ממיסים ג' לטין בקצת מים ומערבבים הכל ביחד.

  • 04.

    מוסיפים את המנגו, האננס ותפוחי העץ, מניחים בתבנית לקוביות קרח (או בטבעות) ומכניסים למקפיא.

  • 05.

    להגשה: מניחים קובייה של ג'לי קפוא (אפשר גם יותר) בצלחת מרק, ומסביב מוזגים את מרק הפירות. מוסיפים כמה פירות יער לקישוט, ועל הג'לי מניחים עיגול סורבה קוקוס. אפשר לקשט בפיסת ביסקוויט. יוצא מעדן.

הכנת? כאן מדרגים
(109)