ירקות בטמפורה
מתכון לירקות צבעוניים בטמפורה, מנה ראשונה טעימה וכובשת שכל האורחים ישמחו לאכול!
מנה שמגיעה לצד 3 סוגי הצעות מטבלים טעימים במיוחד.

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 שקית ירקות מוקפאים שונים: קלחוני תירס חצויים, גזר גמדי, תפרחות ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה שלמה ולקט נורמנדי (את הירקות הגדולים רצוי לחתוך)
- 3/4 כוס קמח
- 3/4 כוס מי קרח
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן סויה לטיגון עמוק
- 1/4 כוס יין אדום יבש
- 4 כפיות סוכר חום
- 1 כף רוטב סויה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כף שומשום קלוי
- 6 כפות מיץ קלמנטינות (או תפוזים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 כפית רוטב צ'ילי מתוק
- 1/4 כפית מלח
- מעט פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות יין אדום
- 2 כפות שמן
- 1 כפית סוכר חום
- 1/2 כפית רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף רוטב סויה
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים את השעועית לסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות, ומביאים לרתיחה שניה. מכסים ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה.
טיימר מופעל
-
02.
מסננים ומצננים.
-
03.
מחממים את השמן ובינתיים מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה את הביצה עם המים ורוטב הסויה בעזרת מזלג (לא להקציף) ומוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את הקמח עד לקבלת בלילה חלקה.
-
04.
טובלים את הירקות בבלילה, מטגנים בשמן עמוק חם עד שהציפוי נעשה פריך ומוזהב קלות, מוציאים ומספיגים את עודפי השמן במגבת נייר.
-
05.
מגישים מיד בליווי רטבים.
-
06.
מכניסים את היין והסוכר למחבת, מרתיחים ומצמצמים את הנוזל כדקה על להבה גדולה.
-
07.
מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומצננים.
-
08.
הצעות רטבים לטמפורה:
-
09.
רוטב קלמנטינות ובלסמי: מערבבים את כל החומרים.
-
10.
רוטב יין אדום ושומשום: מערבבים את כל החומרים.
-
11.
רוטב ג'ינג'ר ושום: מערבבים את כל החומרים.