קיש פטריות - מתכון טעים במיוחד | השף הלבן

קיש פטריות

מרצדס ממן משתפת אותנו במתכון לקיש פטריות עם תחתית בצק פריך ומלית פטריות, בצל, שמנת ותבלינים – טעים וקל להכנה. מתכון קלאסי לארוחת ערב משפחתית או לאירוח

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש פטריות

המרכיבים ל 12 מנות גדולות:

לבצק:
  • 200 גר' חמאה רכה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • כ-2.5 כוסות קמח (ניתן להוסיף עוד קמח במידה והבצק לח מדי)
למלית:
  • 3 ביצים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול של השף הלבן
  • 2 חבילות פטריות טריות שטופות וחתוכות
  • מלח ופלפל שחור
  • אגוז מוסקט לפי הטעם
  • 3 שיני שום כתושות
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך ומניחים אותו במקרר למשך שעה.

  • 02.

    הכנת המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, הפטריות והשום עד שכל הנוזלים מתאדים. מורידים מהאש ומצננים.

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים את השמנת והביצים, מוסיפים את הפטריות והבצל, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.

  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 05.

    מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה שיכסה את התבנית כולל הדפנות.

  • 06.

    מסדרים את הבצק בתוך התבנית ויוצקים את התערובת על הבצק.

  • 07.

    אופים עד להזהבה ומגישים לצד סלט ירוק טרי.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1038)

קטגוריות

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.