מעמול תמרים פרווה
עוגיות מעמול במילוי תמרים בגרסת פרווה, עוגיות מתוקות וטעימות להפליא לאירוח קל לצד שתייה חמה
המרכיבים ל40 יחידות:
- 750 גרם קמח תופח
- 200 גרם מזולה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס משקה סויה בטעם וניל תנובה
- 4 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
- 1/2 חבילה תמרים מגולענים בוואקום
- 1/4 כפית קינמון
- קורט ציפורן
- 4 טיפות מי זהר
- 50 גרם אגוזים קצוצים (אפשר גם שקדים)
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת המלית:לנקות את התמרים מהעוקצים והחלקים הקשים ולערבב אותם עם שאר המרכיבים.
-
02.
ליצור כדורים קטנים בקוטר 1-2 ס"מ בידם לחות ולהניח אותם ע"ג צלחת שעליה מונח נייר אפייה משומן.
-
03.
הכנת הבצק:מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק נעים לעבודה. (אם יוצא יבש מדי להוסיף כף משקה סויה. אם יוצא דביק להוסיף כף קמח.)
-
04.
לחלק את הבצק ל- 2 ולרדד כל מחצית לעלה בעובי בינוני. לקרוץ עגולים (בערך בקוטר של 5-6 ס"מ) בעזרת רינג או כוס.
-
05.
למלא כל עיגול בכדור תמרים, לסגור היטב ולכדרר את הבצק הממולא בעזרת הידיים.
-
06.
לצבוט את כדורי הבצק הממולאים בעזרת מצבט מעמולים או לדקור במזלג.
-
07.
להניח את כל המעמולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים ביניהם, ולאפות כ- 20 דקות ב- 180 מעלות.
טיימר מופעל
-
08.
לצנן את העוגיות ולפזר אבקת סוכר.