מתכון ריזוטו פטריות | השף הלבן

ריזוטו פטריות

ריזוטו טעים ומושלם לכל ארוחה ולחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ריזוטו פטריות

המרכיבים ל מנות 6:

  • 500 גרם אורז לריזוטו
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 3/4 כוס יין לבן יבש
  • 6-7 כוסות ציר טעם בקר או עוף על סף רתיחה
  • פלפל לבן טחון
לפטריות:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • כ-250 גרם פטריות מגוונות קצוצות דק (שמפיניון, ירדן, פורטבלו + שקית פיטריות פורציני מושרות 20 דקות בכוס מים רותחים)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת הפיטריות:

  • 02.

    מסננים את פטריות הפורטצ’יני ושומרים את המים לבישול האורז.

  • 03.

    ממיסים במחבת חמאה ומטגנים את בצלבלים והפטריות על אש בינונית תוך כדי עירבוב כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים את הפטרוזיליה ומטגנים עוד 2 דקות. אופן הכנת הריזוטו:

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים את הריזוטו ומערבבים על אש בינונית עד שהוא עטוף כולו בחמאה (כ-5 דקות).יוצקים את היין ומצמצמים תוך ערבוב עוד 4-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    יוצקים 1 כוס מן הציר ומערבבים כל הזמן עד שרוב הנוזל נספג וכך ממשיכים הלאה עם כל הנוזל – כמות קטנה כל פעם תוך ערבוב מתמיד במשך כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מוסיפים את תערובת הפטריות וטורפים נמרצות.ממליחים ומפלפלים. מגישים מיד.

  • 08.

    ניתן להוסיף חצי כוס פרמזן מגורדת ולהפוך את הריזוטו לארוחה שלמה.

הכנת? כאן מדרגים
(104)

קטגוריות

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.