ריזוטו פטריות
ריזוטו טעים ומושלם לכל ארוחה ולחג השבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 6:
- 500 גרם אורז לריזוטו
- 150 גרם חמאת תנובה
- 3/4 כוס יין לבן יבש
- 6-7 כוסות ציר טעם בקר או עוף על סף רתיחה
- פלפל לבן טחון
לפטריות:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1/2 כוס בצלצלי שאלוט קצוצים דק
- כ-250 גרם פטריות מגוונות קצוצות דק (שמפיניון, ירדן, פורטבלו + שקית פיטריות פורציני מושרות 20 דקות בכוס מים רותחים)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- פלפל לבן גרוס
- מלח
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת הפיטריות:
-
02.
מסננים את פטריות הפורטצ’יני ושומרים את המים לבישול האורז.
-
03.
ממיסים במחבת חמאה ומטגנים את בצלבלים והפטריות על אש בינונית תוך כדי עירבוב כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומטגנים עוד 2 דקות. אופן הכנת הריזוטו:
טיימר מופעל
-
05.
בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים את הריזוטו ומערבבים על אש בינונית עד שהוא עטוף כולו בחמאה (כ-5 דקות).יוצקים את היין ומצמצמים תוך ערבוב עוד 4-3 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
יוצקים 1 כוס מן הציר ומערבבים כל הזמן עד שרוב הנוזל נספג וכך ממשיכים הלאה עם כל הנוזל – כמות קטנה כל פעם תוך ערבוב מתמיד במשך כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את תערובת הפטריות וטורפים נמרצות.ממליחים ומפלפלים. מגישים מיד.
-
08.
ניתן להוסיף חצי כוס פרמזן מגורדת ולהפוך את הריזוטו לארוחה שלמה.
הכנת? כאן מדרגים