ריזוטו פטריות
ריזוטו טעים ומושלם לכל ארוחה ולחג השבועות

המרכיבים ל מנות 6:
- 500 גרם אורז לריזוטו
 - 150 גרם חמאת תנובה
 - 3/4 כוס יין לבן יבש
 - 6-7 כוסות ציר טעם בקר או עוף על סף רתיחה
 - פלפל לבן טחון
 
- 50 גרם חמאת תנובה
 - 1/2 כוס בצלצלי שאלוט קצוצים דק
 - כ-250 גרם פטריות מגוונות קצוצות דק (שמפיניון, ירדן, פורטבלו + שקית פיטריות פורציני מושרות 20 דקות בכוס מים רותחים)
 - 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
 - פלפל לבן גרוס
 - מלח
 - מלח
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
אופן הכנת הפיטריות:
 - 
								02.
								
מסננים את פטריות הפורטצ’יני ושומרים את המים לבישול האורז.
 - 
								03.
								
ממיסים במחבת חמאה ומטגנים את בצלבלים והפטריות על אש בינונית תוך כדי עירבוב כ-10 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
מוסיפים את הפטרוזיליה ומטגנים עוד 2 דקות. אופן הכנת הריזוטו:
טיימר מופעל
 - 
								05.
								
בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים את הריזוטו ומערבבים על אש בינונית עד שהוא עטוף כולו בחמאה (כ-5 דקות).יוצקים את היין ומצמצמים תוך ערבוב עוד 4-3 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								06.
								
יוצקים 1 כוס מן הציר ומערבבים כל הזמן עד שרוב הנוזל נספג וכך ממשיכים הלאה עם כל הנוזל – כמות קטנה כל פעם תוך ערבוב מתמיד במשך כ-20 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								07.
								
מוסיפים את תערובת הפטריות וטורפים נמרצות.ממליחים ומפלפלים. מגישים מיד.
 - 
								08.
								
ניתן להוסיף חצי כוס פרמזן מגורדת ולהפוך את הריזוטו לארוחה שלמה.
 
									

