מתכון עוגת מוס לימון | השף הלבן

עוגת מוס לימון

עוגה מתקתקה וחמצמצה כאחד

מאת: אפרת סקירה
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס לימון

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 3 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 50 גרם אגוזים טחונים
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורר
  • 2 כפות קמח מצה
מצרכים למוס לימון:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • שקיק ג'לטין (14 גרם)
  • כוס מים רותחים
  • שמנת מתוקה
מצרכים לבסיס:

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה: תחתית:

  • 02.

    מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב.

  • 03.

    מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

  • 04.

    מנפים את החומרים היבשים ומקפלים פנימה.

  • 05.

    יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות, עד הזהבה (עד שקיסם יוצא יבש). מוס:

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 06.

    מבשלים בסיר קטן את החלמונים, מיץ הלימון ו-1/4 כוס סוכר תוך בחישה ומכבים את הלהבה.

  • 07.

    ממיסים את הג'לטין במים הרותחים ומוסיפים לתערובת החלמונים ומצננים.

  • 08.

    מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקצף יציב.

  • 09.

    מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים המצוננת.

  • 10.

    מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתערובת.ויוצקים על פני העוגה.

  • 11.

    מכניסים למקרר למשך לילה.

הכנת? כאן מדרגים
(103)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.