פטריות במילוי גבינות
מתכון מהיר שפשוט חובה לנסות! פטריות ממולאות בגבינה זו מנה נוסטלגית מנצחת לכל שולחן.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: עומר ישכיל
עיצוב: עומר ישכיל
המרכיבים ל10 יחידות:
- 30 גרם חמאה
- 1/2 בצל לבן/סגול קצוץ
- 3 שיני שום
- צרור עלי בזיליקום קצוצים
- 200 גרם חבילת גבינת כנען תנובה
- 1/3 חבילת פתיתי טריו של השף הלבן (100 גרם)
- 10 פטריות פורטבלו או שמפיניון גדולות
- ספריי שמן
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת רחבה מטגנים בצל קצוץ עם חמאה, מוסיפים שום קצוץ וממשיכים לטגן.
-
02.
מכבים את האש ונותנים לבצל והשום להתקרר.
-
03.
מוסיפים לבצל והשום את גבינת הכנען, גבינת הטריו והבזיליקום הקצוץ, מתבלים ומערבבים היטב.
-
04.
מסירים את הרגל של הפטריות ומשמנים אותן מכל הצדדים בעזרת ספריי שמן או שמן רגיל.
-
05.
מסדרים את הפטריות בתבנית אפייה, ממלאים כף גדושה מתערובת המילוי ודוחסים מעט.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו למשך כ-10 דקות עד שתערובת הגבינות מזהיבה.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים חם, בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים