מיני בורקס גבינות ותרד
פריך, חם וגבינתי – הבורקס של עדי קלינגהופר לוקח את המאכל האהוב לגבהים חדשים עם תערובת גבינות משובחות ותרד. מתכון שלא תשכחו!
המרכיבים ל20 יחידות:
- 1 חבילת בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן
- מיכל גבינת מסקרפונה 'השף הלבן' (250 גרם)
- 200 גרם גבינת פטה 'פיראוס' מגורדת
- 100 גרם גבינת כנען
- מלח
- פלפל
- 200 גרם תרד קצוץ
- חלמון להברשה
- שומשום לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
-
02.
מתחילים בהכנת המלית - לקערה מוסיפים את הגבינות, התרד הקצוץ מלח ופלפל. מערבבים היטב עד קבלת מלית אחידה ויציבה.
-
03.
פורסים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לאורכו, כך שנקבל 2 מלבנים.
-
04.
מניחים במרכז כל מלבן מלית גבינה כך שנקבל פס מלית.
-
05.
סוגרים את הבצק - מניחים צד אחד מעל המלית וסוגרים את הצד השני והופכים כך שהפתח יהיה כלפי מטה. חוזרים על כך גם עם חתיכת הבצק השנייה.
-
06.
פורסים את הבצק לחתיכות כך שנקבל 20 יחידות של בורקס.
-
07.
מניחים את הבורקסים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מברישים עם חלמון ומיד לאחר מכן מפזרים שומשום.
-
08.
מכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד הזהבה מלאה.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים מאפייה, מחכים מספר דקות לצינון ואוכלים. בתאבון!