מיני בורקס גבינות ותרד | השף הלבן

מיני בורקס גבינות ותרד

פריך, חם וגבינתי – הבורקס של עדי קלינגהופר לוקח את המאכל האהוב לגבהים חדשים עם תערובת גבינות משובחות ותרד. מתכון שלא תשכחו!

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מיני בורקס גבינות ותרד
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 1 חבילת בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן
למלית הגבינות:
  • מיכל גבינת מסקרפונה 'השף הלבן' (250 גרם)
  • 200 גרם גבינת פטה 'פיראוס' מגורדת
  • 100 גרם גבינת כנען
  • מלח
  • פלפל
  • 200 גרם תרד קצוץ
להגשה:
  • חלמון להברשה
  • שומשום לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.

  • 02.

    מתחילים בהכנת המלית - לקערה מוסיפים את הגבינות, התרד הקצוץ מלח ופלפל. מערבבים היטב עד קבלת מלית אחידה ויציבה.

  • 03.

    פורסים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לאורכו, כך שנקבל 2 מלבנים.

  • 04.

    מניחים במרכז כל מלבן מלית גבינה כך שנקבל פס מלית.

  • 05.

    סוגרים את הבצק - מניחים צד אחד מעל המלית וסוגרים את הצד השני והופכים כך שהפתח יהיה כלפי מטה. חוזרים על כך גם עם חתיכת הבצק השנייה.

  • 06.

    פורסים את הבצק לחתיכות כך שנקבל 20 יחידות של בורקס.

  • 07.

    מניחים את הבורקסים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מברישים עם חלמון ומיד לאחר מכן מפזרים שומשום.

  • 08.

    מכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד הזהבה מלאה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    מוציאים מאפייה, מחכים מספר דקות לצינון ואוכלים. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)