מיני בורקס גבינות ותרד | השף הלבן

מיני בורקס גבינות ותרד

פריך, חם וגבינתי – הבורקס של עדי קלינגהופר לוקח את המאכל האהוב לגבהים חדשים עם תערובת גבינות משובחות ותרד. מתכון שלא תשכחו!

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מיני בורקס גבינות ותרד
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל 20 יחידות:

  • 1 חבילת בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן
למלית הגבינות:
  • מיכל גבינת מסקרפונה 'השף הלבן' (250 גרם)
  • 200 גרם גבינת פטה 'פיראוס' מגורדת
  • 100 גרם גבינת כנען
  • מלח
  • פלפל
  • 200 גרם תרד קצוץ
להגשה:
  • חלמון להברשה
  • שומשום לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.

  • 02.

    מתחילים בהכנת המלית - לקערה מוסיפים את הגבינות, התרד הקצוץ מלח ופלפל. מערבבים היטב עד קבלת מלית אחידה ויציבה.

  • 03.

    פורסים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לאורכו, כך שנקבל 2 מלבנים.

  • 04.

    מניחים במרכז כל מלבן מלית גבינה כך שנקבל פס מלית.

  • 05.

    סוגרים את הבצק - מניחים צד אחד מעל המלית וסוגרים את הצד השני והופכים כך שהפתח יהיה כלפי מטה. חוזרים על כך גם עם חתיכת הבצק השנייה.

  • 06.

    פורסים את הבצק לחתיכות כך שנקבל 20 יחידות של בורקס.

  • 07.

    מניחים את הבורקסים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מברישים עם חלמון ומיד לאחר מכן מפזרים שומשום.

  • 08.

    מכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד הזהבה מלאה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 09.

    מוציאים מאפייה, מחכים מספר דקות לצינון ואוכלים. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.