פאי רועים נסיכת הנילוס
לקחנו את פאי הרועים הקלאסי ושדרגנו אותו: את שכבת הבשר המסורתית מחליפה שכבת דג נסיכת הנילוס מתובלת ומשביעה. מתכון ששווה לשמור!

המרכיבים ל 3-4 מנות:
- 5 תפוחי אדמה גדולים קלופים ומבושלים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 600 גרם פילה נסיכת הנילוס "דגי תנובה" מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- 5 כפות שמן זית
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 4 כפות עלי טימין טרי
- 1/2 כף כמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- להברשה: שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון טוחנים בפולסים את פילה נסיכת הנילוס רק עד לקבלת חתיכות קטנות, אך לא מרוסקות.
-
02.
במחבת מניחים שמן זית, שום ואת חתיכות הדג, מטגנים ותוך כדי ערבוב מוסיפים תבלינים יבשים.
-
03.
מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, מערבבים ומוסיפים טימין וכוסברה, מבשלים כ- 7 דקות ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
04.
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם שמן זית, מלח ופלפל.
-
05.
מניחים את הדג עם הרוטב בתבנית משומנת עם דפנות גבוהות
-
06.
מסדרים מעל את הפירה, מיישרים עם מזלג ומברישים עם מעט שמן זית
-
07.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה
טיימר מופעל
-
08.
בתאבון!