פלאפל נקניקיות טבעוניות
כמו קובה, אבל מפתיע! קבלו את המתכון של עומר מילר לפלאפל ביתי וזהוב עם מילוי שאף אחד לא חשב עליו עד כה: נקניקיות טבעוניות של טירת צבי שקשה להפסיק לנשנש
פרווה
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: בועז לביא
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל5-6 מנות:
- 1 חבילה נקניקיות טבעונית בסגנון מרגז "טירת צבי"
- 1/2 קילו גרגרי חומוס קטנים (מזן בולגרי או הדס)
- 1 בצל גדול קלוף וחתוך גס
- 5 שיני שום קלופות וקצוצות גס
- 1 פלפל ירוק חריף (בלי גרעינים) חתוך גס
- 3 כוסות פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק או טחונים
- 1/2 כוס מי קרח
- 1 כף מלח
- 1 כף שומשום
- 1 וחצי כפיות כמון
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- לטיגון: שמן
להגשה:
- חצאי פיתות
- סלט קצוץ
- טחינה
- סחוג ירוק
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את גרגרי החומוס במים קרים למשך 24 שעות. לאחר ההשרייה, מסננים גרגרי החומוס ומייבשים.
-
02.
למעבד מזון מוסיפים גרגירי חומוס, בצל, פלפל חריף, עשבי תיבול, מלח, שומשום, כמון, אבקת סודה לשתיה. טוחנים בפולסים עד קבלת מרקם גרגירי.
-
03.
חותכים כל נקניקיה לארבע, צורבים במחבת חמה עד להזהבה ומניחים בצד לצינון.
-
04.
יוצרים כדורים מתערובת הפלאפל, משטחים מעט בעזרת הידיים ויוצרים גומה. בכל גומה מניחים בעדינות נקניקיה צרובה ועוטפים אותה עם תערובת הפלאפל (כמו בהכנת קובה).
-
05.
מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים כל פעם שישה כדורים עד להשחמה.
-
06.
מגישים עם סלט ירקות, חצאי פיתות, טחינה וסחוג ירוק
הכנת? כאן מדרגים