מתכון עוגת טופי מהירה להכנה | השף הלבן

עוגת טופי מהירה להכנה

עוגה בחושה בטעם טופי, קלה להכנה ומדהימה ליד הקפה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת טופי מהירה להכנה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל10 מנות / תבנית אינגליש קייק:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים בגודל בינוני בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל יוגורט "תנובה" 4.5% שומן
לציפוי הטופי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • ½ כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק.

  • 02.

    בקערה מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערת מיקסר מניחים את החמאה והסוכר, וטורפים במהירות בינונית עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ותוך כדי ערבול מוסיפים את תמצית הוניל.

  • 04.

    מוסיפים את היוגורט ומערבלים. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים את פני העוגה. אופים עד להזהבה במשך כ- 60 דקות. (לבדוק באמצעות קיסם). לאחר מכן, מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 06.

    כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את השמנת המתוקה, הסוכר והמלח בסיר ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב לסירוגין, מעל להבה בינונית. כשהסוכר נמס, מניחים לנוזל לרתוח בערך 12-14 דקות. מערבבים פנימה את תמצית הוניל ומסירים מהלהבה.

    טיימר מופעל
    00:14:00
  • 07.

    יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים לו להתקשות לפחות 30 דקות לפני ההגשה. לממהרים- ניתן להחליף את הטופי בממרח ריבת חלב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(488)