מתכון ביצה בקן עם גבינת עמק | השף הלבן

ביצה בקן עם גבינת עמק

דרך פשוטה להפוך את מאכל הילדות הנוסטלגי לקצת יותר חגיגי ומשעשע.

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ביצה בקן עם גבינת עמק
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו

המרכיבים ל 2 טוסטים:

  • 2 פרוסות לחם (עדיף כהה)
  • ‏3 כפות פתיתי עמק
  • ‏2 ביצים
  • ‏1 כף חמאת תנובה
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    ‏• מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    ‏• קורצים חור במרכז כל פרוסות לחם בעזרת חתכןעוגיות בצורת לב. מפזרים בשולי הפרוסה פתיתי עמק.

  • 03.

    ‏• אופים 3-2 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    ‏• מחממים חמאה במחבת, מניחים את פרוסות הלחם ויוצקים את הביצים לחור בזהירות. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהביצים מתייצבות. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:05:00

הידעת?

בארוחת הבוקר מומלץ לשלב מזונות המכילים חלבון איכותי כמו מוצרי חלב ביחד עם פחמימות מלאות כמו לחם מקמח מלא, לחמניה מלאה ועוד. המנה מכילה 87% מהחלבון ו-26% מהסידן המומלצים לגילאי 4-8

הכנת? כאן מדרגים
(113)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.