סטייק סלמון צרוב ברוטב שמנת ופטריות
טעים וקל להכנה

המרכיבים ל 4 מנות:
- חבילת נתחי פילה סלמון קפוא של דגי תנובה
- 6 כפות שמן
- 3 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור
- 100 גרם חמאה
- 1/2 בצל קצוץ
- 500 גרם פטריות טריות מעורבות - שמפניון / יער / פורטבלו – קצוצות גס
- 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- מלח ופלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט טרי
- 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה / ריחן / טימין / קורנית
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים ומנגבים היטב את הסלמון.
-
02.
מניחים את הסטייקים בצלחת חצי עמוקה ומזליפים מעל את השמן, מיץ הלימון והתבלינים. הופכים את הסטייקים מצד לצד ומשרים אותם במרינאדה עד להכנה.
-
03.
מכינים את הרוטב: מטגנים בחמאה את הבצל עד להזהבה.
-
04.
מוסיפים למחבת את הפטריות והיין. מטגנים יחד כחמש דקות.
-
05.
מוסיפים למחבת את השמנת ומצמצמים את הרוטב בבחישה עדינה.
-
06.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, לפי הטעם. שומרים חם עד להגשה.
-
07.
לפני ההגשה: מחממים מחבת שטוחה (אפשר גם מחבת חשמלית) לחום גבוה עם מעט חמאה.
-
08.
מסדרים את פרוסות סטייק הסלמון על המחבת, מוסיפים את מרינאדת שמן הזית ומיץ הלימון, בה השרנו את הדג, ומטגנים משני הצדדים.
-
09.
בודקים שהדג מוכן, כשצבעו משתנה והוא נפרד בקלות מהעצם.
-
10.
מגישים את הדג חם עם הרוטב ומקשטים בעשבי התיבול.