פילה סלמון צרוב על מחבת ברוטב שמנת ו3 סוגי פטריות | השף הלבן

סטייק סלמון צרוב ברוטב שמנת ופטריות 

טעים וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סטייק סלמון צרוב ברוטב שמנת ופטריות 

המרכיבים ל 4 מנות:

  • חבילת נתחי פילה סלמון קפוא של דגי תנובה
  • 6 כפות שמן
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
לרוטב:
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 500 גרם פטריות טריות מעורבות - שמפניון / יער / פורטבלו – קצוצות גס
  • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט טרי
לקישוט והגשה:
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה / ריחן / טימין / קורנית

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים ומנגבים היטב את הסלמון.

  • 02.

    מניחים את הסטייקים בצלחת חצי עמוקה ומזליפים מעל את השמן, מיץ הלימון והתבלינים. הופכים את הסטייקים מצד לצד ומשרים אותם במרינאדה עד להכנה.

  • 03.

    מכינים את הרוטב: מטגנים בחמאה את הבצל עד להזהבה.

  • 04.

    מוסיפים למחבת את הפטריות והיין. מטגנים יחד כחמש דקות.

  • 05.

    מוסיפים למחבת את השמנת ומצמצמים את הרוטב בבחישה עדינה.

  • 06.

    מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, לפי הטעם. שומרים חם עד להגשה.

  • 07.

    לפני ההגשה: מחממים מחבת שטוחה (אפשר גם מחבת חשמלית) לחום גבוה עם מעט חמאה.

  • 08.

    מסדרים את פרוסות סטייק הסלמון על המחבת, מוסיפים את מרינאדת שמן הזית ומיץ הלימון, בה השרנו את הדג, ומטגנים משני הצדדים.

  • 09.

    בודקים שהדג מוכן, כשצבעו משתנה והוא נפרד בקלות מהעצם.

  • 10.

    מגישים את הדג חם עם הרוטב ומקשטים בעשבי התיבול.

הכנת? כאן מדרגים
(719)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.