קיש בטטות ופטריות - קיש טעים ועשיר בטעמים | השף הלבן

קיש בטטות ופטריות

מתכון מושקע לקיש בטטות ופטריות מלא בדברים טובים: ירקות, גבינות, עשבי תיבול ובלילת רויאל – אידיאלי כארוחת צהריים או ערב לצד תוספת של סלט

מאת: חיה אילונה דר
חלבי סוג מתכון
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטות ופטריות
צילום: חיה אילונה דר

המרכיבים לתבנית פאי 26 בעלת שוליים גבוהים/28 בעלת שוליים נמו:

  • 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • 2 כוסות קמח
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס גבינת קשקבל מגוררת/ פרמזן קולקשן
למלית:
  • 2 בטטות גדולות קלופות ופרוסות
  • 200 גרם פטריות שמפניון שלמות
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים 16% מסידרת פיראוס
  • 2 ענפי רוזמרין טריים
  • מלח, פלפל גרוס
  • 50 גרם צנובר קלוי
לבלילת הרויאל:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • כף קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק:מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החומרים פרט לביצה ולמים,הבצק הופך לפירורי.

  • 02.

    מוסיפים את הביצה והמים ומערבלים עד להתכדררות הבצק סביב הוו.

  • 03.

    עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

  • 04.

    מוציאים מהמקרר מרדדים ומניחים על התבנית המשומנת, מהדקים לתחתית ולשוליים, מחזירים למקרר (אם מזג האוויר חם רצוי להכניס למקפיא).

  • 05.

    לאחר חצי שעה מוציאים, דוקרים את הבצק, מכסים בנייר אפייה ומעל מפזרים משקולות או שעועית/חומוס (עד גובה השוליים) ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפייה של 20 ד' (אפייה עיוורת).

  • 06.

    בינתיים מכינים את המלית:מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את הבטטות הפרוסות לבישול של 10 דקות, מסננים ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מסירים את רגלי הפטריות וקולפים את הראשים.

  • 08.

    מוציאים את התבנית מהתנור,מסירים את הנייר והמשקולות.

  • 09.

    מחממים את התנור ל-160 מעלות.

  • 10.

    הרכבת המילוי:בתחתית הבצק מפזרים את הקשקבל, מעל מסדרים את הבטטה, על הבטטה מניחים יפה את הפטריות ,מעל מפזרים את הפטה, המלח והפלפל.

  • 11.

    מערבבים את חומרי הרויאל ויוצקים על הכל.

  • 12.

    מפזרים את הצנוברים על הבלילה ומסדרים את עלי הרוזמרין מעל.

  • 13.

    אופים כ-30-35 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 14.

    ממתינים מעט לפני הפריסה.

הכנת? כאן מדרגים
(283)