מרק עגבניות וקריספי טופו

בתיה שורק מגישה גרסה מושלמת למרק עגבניות – כזה שמרגיש כמו חיבוק בקערה, עם טוויסט מפתיע של קרוטוני טופו קריספיים. הבסיס מתחיל בירקות צלויים – עגבניות, בצל, שום ופלפל שושקה – שנצרבים בתנור עם שמן זית וטימין עד שהם משחימים ומפתחים עומק טעמים עשיר. אליהם מצטרפים בסיר בצל, גזר וסלרי מוקפצים, רסק עגבניות, בזיליקום טרי וקצת מים שמתחברים יחד למרק סמיך, ריחני ומלא ניחוחות ים תיכוניים. ומעל – קרוטוני טופו זהובים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, שמעניקים למנה מרקם מיוחד וערך תזונתי גבוה. לפני ההגשה מזלפים קרם קוקוס, מעט צ’ילי גרוס ועלי טימין – והשילוב בין החום של המרק לקריספיות של הטופו פשוט מושלם.

מאת: בתיה שורק
פרווה סוג מתכון
עד 15 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עגבניות עם קרוטוני טופו קריספיים מעל, זילוף של קרם קוקוס, מעט צ’ילי גרוס ועלי טימין.

המרכיבים ל 3 יחידות:

ירקות צלויים:
  • 10 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 4 בצלים בינוניים חצויים לרבעים
  • 3 פלפל שושקה/ פלפל אדום
  • ראש שום שקטמנו ראשו
  • 5-6 ענפי טימין
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס
מרק:
  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס/ כוס וחצי מים
  • 1 רסק עגבניות
  • חופן עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור
קרוטוני טופו:
  • 1 חבילת טופו רך בטעם טבעי אלטרנטיב
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית שום גבישי
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
הגשה:
  • קרם קוקוס

הוראות הכנה:

קרוטוני טופו:

  • 01.

    מוציאים את הטופו מהאריזה, ובעזרת נייר סופג לוחצים על הטופו לספיגת הנוזלים.

  • 02.

    בעזרת פומפיה מגרדים את הטופו מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים את כל המצרכים ובעזרת הידים מערבבים לפיזור.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות כחצי שעה עד להזהבה וקראנצ'יות.

  • 04.

    בין לבין, מערבבים עם כף שהטופו לא יישרף.

  • 05.

    בתבנית משומנת מניחים עגבניות, בצלים, פלפל, שום מזלפים שמן זית, מפזרים מלח גס ומפזרים עלי טימין שלמים.

  • 06.

    צולים בתנור שחומם מראש 200 מעלות טורבו, כ-20 דק' או עד שהירקות צלויים ורכים.

מרק:

  • 01.

    מטגנים בצל, סלרי וגזר להזהבה יפה, מוסיפים את הירקות הקלויים ומוחצים את שיני השום מכל תכולתם.

    שלב 1 מצרכים: קרם קוקוס, עגבניות בצלים, שום פלפל וטופו רך בטעם טבעי.
  • 02.

    מטגנים מעט את כל הירקות יחד, מוסיפים 1/2 כוס מים ומתחילים לטחון, מוסיפים בזיליקום ורסק עגבניות וממשיכים לטחון מוסיפים מים לפי המרקם שאתם אוהבים, מתקנים טעמים ומסירים מן האש.

    מטגנים את כל הירקות יחד.
  • 03.

    מסננים (לא חובה) ומגישים עם זילוף שמן זית,זילוף קרם קוקוס ומעל מלא קרוטוני טופו קריספיים, צ'ילי גרוס וקצת עלי טימין.

    מרק עגבניות, בזילוף שמן זית וקרם קוקוס, וקרוטוני טופו קריספיים מעל.

שאלות ותשובות - מרק עגבניות וקריספי טופו:

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.