דג מרוקאי מלא בירקות וחומוס

סידרנו לכם מתכון שכולם הולכים להתאהב בו, מי צריך יותר מדג מרוקאי מלא ברוטב וירקות עשיר ומרשים.

מאת: רותם חג'ג'
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
דג מרוקאי מלא בירקות וחומוס

המרכיבים ל 7 מנות:

מרכיבים:
  • דג דניס/לברק 7 פילטים
  • שמן זית
  • מים 2 וחצי כוסות
  • שמן קנולה חצי כוס
  • 7 שיני שום
  • 2 פלפל חריף ירוק
  • גמבה אדומה
  • גזר 1
  • תפוח אדמה 1
  • גרגירי חומוס סנפרוסט
  • פלפל שישקה
  • פפריקה מתוקה 3 כפות גדושות
  • פפריקה חריפה חצי כף גדושה
  • כמון 2/3 כף
  • כורכום 1/3 כף
  • פלפל שחור מעט
  • מלח כפית
  • לקישוט: עלי כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות.

  • 02.

    בסיר מחממים מעט שמן זית ומוסיפים שיני שום מבשלים מעט.

  • 03.

    מוסיפים את הגמבה וממשיכים לבשל מעט.

  • 04.

    מוסיפים את שאר הירקות ולבסוף את תפוחי האדמה עד טיגון קל למטה.

  • 05.

    מוסיפים את שאר הירקות ולבסוף את תפוחי האדמה עד טיגון קל למטה.

  • 06.

    מוסיפים חומוס סנפרוסט בנדיבות ומסדרים בסיר.

  • 07.

    מוסיפים את הדגים מעל ומבשלים כ2 דק.

  • 08.

    שופכים את כל התבלינים מעל ולאחר כמה דק פותחים את הסיר (לא סוגרים עד הסוף) ומזלפים מהרוטב מעל הדג.

  • 09.

    מוסיפים פלפל שישקה.

  • 10.

    מבשלים כ10-12 דק.

  • 11.

    מפזרים מעל כוסברה ובתאבון.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.