בול קארי יוגורט עם סלמון וירקות | השף הלבן

בול קארי

מנה חמה ומפנקת שמשלבת רוטב קארי יוגורט עשיר בטעמים, קוביות סלמון אפויות או מטוגנות, ירקות צלויים כמו תפוח אדמה ועגבניות שרי, אפונה טרייה ושקדים פריכים. עלי בזיליקום ותרד חלוט מוסיפים למנה ארומה וטעם ייחודי. שילוב מושלם של טעמים אסייתיים קלים להכנה במנה אחת מרשימה ומתאימה לכל ארוחה חמה ומשביעה.

מאת: איתי שפיגל
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בול קארי
צילום: דויד מויאל

המרכיבים ל1 מנה :

מרכיבים
  • רוטב קארי יוגורט (220 גרם)
  • 100 גרם קוביות סלמון מטוגנות\אפויות
  • 20 גרם בצל סגול חתוך לפרוסות
  • 50 גרם תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות אפויות
  • 30 גרם אפונה ירוקה מבושלת
  • 5 עלי בזיליקום
  • 30 גרם שקדים פרוסים
  • 30 גרם עגבניות שרי צלויות
  • 30 גרם תרד חלוט
מרכיבים לרוטב קארי יוגורט:
  • כפית שמן
  • כפית רוטב קארי\מחית קארי
  • גביע 1 של יוגורט GO
  • רבע כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    את כל המרכיבים מניחים בערמה מרוכזת כל אחד צמוד לדופן הצלחת (מנה זו מוגשת חמה, וכל הרכיבים צריכים להיות חמים, מלבד עלי הבזיליקום שמניחים בסוף).

  • 02.

    להכנת הרוטב:

  • 03.

    מחממים את השמן, מוסיפים את רוטב הקארי, מערבבים למשך כ 2 דק.

  • 04.

    מוסיפים את גביע היוגורט, את הסוכר ומביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב ל 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    טועמים ומטבלים במלח וסוכר אם יש צורך.

הכנת? כאן מדרגים
(0)