סלט מאשוויאה קצת אחרת
ירקות קלויים מתובלים ברוטב עדין ומוגשים עם גבינה מעל שמתבלת את הכל
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4-5 מנות:
מצרכים:
- ⅓ פלח פרמג'אנו רג'יאנו COLLECTION תנובה
- ½ קובייה (125 גרם) בולגרית 24% פיראוס
- 2 פלפל אדום מתוק
- 1 פלפל ירוק מתוק
- 2 פלפל חריף
- 1 עגבנייה
- ⅓ כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- ½ כפית מלח
- ½ כפית שום גבישי
- 3 כפות עלי תימין
- 1 כפית קימל טחון – לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
על פלאנצ'ה בתנור שחומם ל־200 מעלות קולים את הפלפלים ואת העגבנייה עד להשחמה.
-
02.
מצננים וקולפים את הירקות.
-
03.
פורסים את הפלפלים לרצועות דקות/ קוביות וקוצצים את העגבנייה, מערבבים בקערה עם שום גבישי, מלח, קימל טחון, שמן זית ומיץ לימון.
-
04.
מעבירים לצלחת הגשה שטוחה.
-
05.
מגררים מעל מעט פרמג'יאנו רג'יאנו, מפזרים פטה מפוררת ועלי תימין ומגישים.
-
06.
ניתן להכין את הסלט מראש ורק בהגשה לפזר גבינות ותימין.
הכנת? כאן מדרגים