גלילות חצילים בלאבנה | השף הלבן

גלילות חצילים בלאבנה

שילוב טעמים ים תיכוניים של חצילים מגולגלים בגבינות על בסיס לאבנה מתובל.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלילות חצילים בלאבנה
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4-6 סועדים:

  • פלח פרמג'אנו רג'יאנו COLLECTION תנובה
  • 1 גביע (250 גרם) לאבנה 5% פיראוס או 1 גביע (150 גרם) כדורי לאבנה פיראוס
  • 1 יחידה (250 גרם) גבינת חמד 5% פיראוס
  • 1 צנצנת ארטישוק ברוזמרין אוליביה
  • 1 צנצנת טפנד זיתים אוליביה
  • 2 חצילים
  • כוס שמן זית
  • 1 עגבניה
  • 3 כפות עלי אורגנו
  • מעט מלח גס
  • תרסיס שמן
  • לגרסה הטבעונית: ניתן לטבען בממרח סויה ולוותר על הפרמג'יאנו ולהמיר בטופו מושרה בסויה ושמן שומשום.

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים חצילים לפרוסות דקות לאורכם ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 02.

    מרססים שמן ואופים 25 דקות בחום של 190 מעלות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    מיד לאחר האפייה מניחים עליהם נייר אפייה נוסף ליצירת אדים.

  • 04.

    פורסים לקוביות דקות גבינת חמד.

  • 05.

    מורחים על כל פרוסת חציל לאבנה, מניחים בקצה הפרוסה קוביית חמד ומעליה רבע כפית טפנד של אוליביה ומגלגלים, חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות החצילים.

  • 06.

    על צלחת הגשה יוצקים שמן זית, מניחים את גלילות החציל עליו, מסביב מפזרים ארטישוק ברוזמרין.

  • 07.

    חוצים עגבנייה לשני חלקים וסוחטים אותה בעזרת הידיים מעל החצילים והשמן, מפזרים מעל מלח ועלי אורגנו ומגררים מעל פרמג'יאנו רג'יאנו, מגישים קר.

הכנת? כאן מדרגים
(1)