גלילות חצילים בלאבנה
שילוב טעמים ים תיכוניים של חצילים מגולגלים בגבינות על בסיס לאבנה מתובל.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4-6 סועדים:
- פלח פרמג'אנו רג'יאנו COLLECTION תנובה
- 1 גביע (250 גרם) לאבנה 5% פיראוס או 1 גביע (150 גרם) כדורי לאבנה פיראוס
- 1 יחידה (250 גרם) גבינת חמד 5% פיראוס
- 1 צנצנת ארטישוק ברוזמרין אוליביה
- 1 צנצנת טפנד זיתים אוליביה
- 2 חצילים
- כוס שמן זית
- 1 עגבניה
- 3 כפות עלי אורגנו
- מעט מלח גס
- תרסיס שמן
- לגרסה הטבעונית: ניתן לטבען בממרח סויה ולוותר על הפרמג'יאנו ולהמיר בטופו מושרה בסויה ושמן שומשום.
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים חצילים לפרוסות דקות לאורכם ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
-
02.
מרססים שמן ואופים 25 דקות בחום של 190 מעלות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
03.
מיד לאחר האפייה מניחים עליהם נייר אפייה נוסף ליצירת אדים.
-
04.
פורסים לקוביות דקות גבינת חמד.
-
05.
מורחים על כל פרוסת חציל לאבנה, מניחים בקצה הפרוסה קוביית חמד ומעליה רבע כפית טפנד של אוליביה ומגלגלים, חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות החצילים.
-
06.
על צלחת הגשה יוצקים שמן זית, מניחים את גלילות החציל עליו, מסביב מפזרים ארטישוק ברוזמרין.
-
07.
חוצים עגבנייה לשני חלקים וסוחטים אותה בעזרת הידיים מעל החצילים והשמן, מפזרים מעל מלח ועלי אורגנו ומגררים מעל פרמג'יאנו רג'יאנו, מגישים קר.
הכנת? כאן מדרגים