מאפה גבינות יווני | השף הלבן

מאפה גבינות יווני

מנה משפחתית שכל בני המשפחה יאהבו

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בַּנִיצָה לילדים
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6-8 מנות:

מצרכים:
  • 1 פלח קשקבל גלעד COLLECTION תנובה
  • 1 חבילת דפי פילו מעדנות - מופשרת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 1 שקית פתיתי טריו (300 גרם) מיקס שלוש גבינות השף הלבן
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם) %9 תנובה
  • 4 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כוס גרעיני תירס משומרים מסוננים
  • תרסיס שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים ביצים, שמנת לבישול, מלח, פלפל, קוטג' ותירס.

  • 02.

    מוסיפים פתיתי טריו ומערבבים שוב.

  • 03.

    פורסים עלה בצק פילו על תבנית מלבנית בינונית/ עגולה, משמנים מעט ומניחים עוד עלה בצק פילו מעל.

  • 04.

    מקמטים עלי פילו ומניחים מעליהם עוד עלי פילו שבתבנית.

  • 05.

    יוצקים מחצית מהבלילה.

  • 06.

    מקמטים עוד עלים, מניחים מעל ויוצקים את יתרת התערובת.

  • 07.

    מגררים מעל גבינת קשקבל ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־35 דקות/ עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)