מאפה גבינות יווני
מנה משפחתית שכל בני המשפחה יאהבו
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6-8 מנות:
מצרכים:
- 1 פלח קשקבל גלעד COLLECTION תנובה
- 1 חבילת דפי פילו מעדנות - מופשרת
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1 שקית פתיתי טריו (300 גרם) מיקס שלוש גבינות השף הלבן
- 1 גביע קוטג' (250 גרם) %9 תנובה
- 4 ביצים
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כוס גרעיני תירס משומרים מסוננים
- תרסיס שמן
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים ביצים, שמנת לבישול, מלח, פלפל, קוטג' ותירס.
-
02.
מוסיפים פתיתי טריו ומערבבים שוב.
-
03.
פורסים עלה בצק פילו על תבנית מלבנית בינונית/ עגולה, משמנים מעט ומניחים עוד עלה בצק פילו מעל.
-
04.
מקמטים עלי פילו ומניחים מעליהם עוד עלי פילו שבתבנית.
-
05.
יוצקים מחצית מהבלילה.
-
06.
מקמטים עוד עלים, מניחים מעל ויוצקים את יתרת התערובת.
-
07.
מגררים מעל גבינת קשקבל ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־35 דקות/ עד הזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים