שקשוקה בולגרית: שקשוקה קלאסית עם שברי גבינה בולגרית | השף הלבן

שקשוקה קלאסית

מאת: רותם ניר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה קלאסית עם פיראוס

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
  • 4 שיני שום קלוף ופרוס
  • 3 כוסות עגבניות בשלות חתוכות (מומלץ להשתמש בעגבניות שרי חצויות או עגבניות מגי)
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח אטלנטי, פלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
  • 4 ביצים
  • חבילת גבינת בולגרית "פיראוס"
  • חופן עלי פטרוזיליה / כוסברה קצוצה (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת טפלון 22-24 ס״מ על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את שמן הזית, הפלפל החריף ופרוסות השום ומטגגנים כדקה.

  • 02.

    מוסיפים את העגבניות והתבלינים ונותנים לעגבניות להתבשל עד שהן מתפרקות והופכות לרוטב. כ-10 דק.

  • 03.

    יוצרים בתערובת 4 גומות ומוזגים לכל גומה ביצה ומכסים עד שהחלבון מתייצב.

  • 04.

    מפזרים בנדיבות שברי גבינה בולגרית ועלי תיבול. מגישים חם עם חלה טרייה.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.