פאד קפאו טופו של רון יוחננוב
המנה הכי אהובה בתאילנד בגרסה צמחונית נהדרת. רון יוחננוב במתכון לפאד קפאו מטופו שאתם חייבים לנסות!

המרכיבים ל 2 מנות:
- 3 כפות שמן קנולה
- 300 גרם טופו טבעי של תנובה אלטרנטיב
- 3-4 שיני שום כתושות
- 2 סמ ג'ינג'ר מגורד
- חופן עלי בזיליקום או כוסברה (אפשר גם וגם)
- 1 בצל בינוני מקולף, וקצוץ דק
- 1 צ'ילי חריף - לא לוותר! זה מתאזן עם הרטבים
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 3-4 כפות צ'ילי מתוק
- 2-3 כפות סילאן
- מלח / פלפל שחור אם עדין לא חריף או מלוח לכם
- 2 ביצי עין
- כוסברה טרייה קצוצה דק
- בוטנים מטוגנים וגרוסים (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
לפני הכול מעמידים סיר אורז לבן לפי הוראות על האריזה.
-
02.
מוציאים את הטופו מהאריזה ובעזרת הידיים מפוררים לפירורים.
-
03.
במחבת רחבה או ווק מחממים שמן, מוסיפים את הבצל, צ'ילי, ג'ינג'ר, שום ובזיליקום ומאדים.
-
04.
מוסיפים את הטופו המפורר ומקפיצים מעט עד שמזהיב.
-
05.
שופכים פנימה את הרטבים ומערבבים היטב.
-
06.
מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את החום ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית.
טיימר מופעל
-
07.
אם רוצים יותר רוטב, אפשר להוסיף חצי כוס מים רותחים.
-
08.
במידת הצורך - מתקנים תיבול.
-
09.
מגישים חם על אורז לבן ומעל הכל ביצת עין, בוטנים מטוגנים וכוסברה טרייה. בתיאבון!