מתכון תפוחי אדמה מוקרמים | השף הלבן

תפוחי אדמה מוקרמים

תפוחי אדמה מוקרמים, מנה כובשת חושים

מאת: אביטל מור
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוחי אדמה מוקרמים

המרכיבים ל6:

  • 2 שמנת לבישול (עדיפות ל-15%)
  • 5-6 תפוחי אדמה
  • 1 שימור פטריות
  • 1 בצל מרוסק
  • 4 שיני שום כתושות
  • כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 300 פרוסות גבינה צהובות

הוראות הכנה:

  • 01.

    ​אופן הכנה:

  • 02.

    מטגנים קלות בצל (ללא השחמה).

  • 03.

    מוסיפים את הפטריות.

  • 04.

    מוסיפים את השום לעוד 20 שניות שהטעם יישאר.

  • 05.

    שופכים בנדיבות את 2 השמנות.

  • 06.

    מערבבים על אש בינונית.

  • 07.

    לתבלון: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט.הרוטב צריך להיות וסמיך מאוד.

  • 08.

    בסיום הכנת הרוטב, חותכים את תפוחי האדמה לפלחים דקים ויפים, שמים בתבנית, שופכים את הרוטב ומעל מניחים את הגבינה הצהובה

  • 09.

    מכניסים לתנור ל-30-40 שקות בחום של 180-200מעלות.

הכנת? כאן מדרגים
(528)