מתכון תפוחי אדמה מוקרמים | השף הלבן

תפוחי אדמה מוקרמים

תפוחי אדמה מוקרמים, מנה כובשת חושים

מאת: אביטל מור
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוחי אדמה מוקרמים

המרכיבים ל 6:

  • 2 שמנת לבישול (עדיפות ל-15%)
  • 5-6 תפוחי אדמה
  • 1 שימור פטריות
  • 1 בצל מרוסק
  • 4 שיני שום כתושות
  • כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 300 פרוסות גבינה צהובות

הוראות הכנה:

  • 01.

    ​אופן הכנה:

  • 02.

    מטגנים קלות בצל (ללא השחמה).

  • 03.

    מוסיפים את הפטריות.

  • 04.

    מוסיפים את השום לעוד 20 שניות שהטעם יישאר.

  • 05.

    שופכים בנדיבות את 2 השמנות.

  • 06.

    מערבבים על אש בינונית.

  • 07.

    לתבלון: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט.הרוטב צריך להיות וסמיך מאוד.

  • 08.

    בסיום הכנת הרוטב, חותכים את תפוחי האדמה לפלחים דקים ויפים, שמים בתבנית, שופכים את הרוטב ומעל מניחים את הגבינה הצהובה

  • 09.

    מכניסים לתנור ל-30-40 שקות בחום של 180-200מעלות.

הכנת? כאן מדרגים
(528)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.