תפוחי אדמה מוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים, מנה כובשת חושים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6:
- 2 שמנת לבישול (עדיפות ל-15%)
- 5-6 תפוחי אדמה
- 1 שימור פטריות
- 1 בצל מרוסק
- 4 שיני שום כתושות
- כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 300 פרוסות גבינה צהובות
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מטגנים קלות בצל (ללא השחמה).
-
03.
מוסיפים את הפטריות.
-
04.
מוסיפים את השום לעוד 20 שניות שהטעם יישאר.
-
05.
שופכים בנדיבות את 2 השמנות.
-
06.
מערבבים על אש בינונית.
-
07.
לתבלון: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט.הרוטב צריך להיות וסמיך מאוד.
-
08.
בסיום הכנת הרוטב, חותכים את תפוחי האדמה לפלחים דקים ויפים, שמים בתבנית, שופכים את הרוטב ומעל מניחים את הגבינה הצהובה
-
09.
מכניסים לתנור ל-30-40 שקות בחום של 180-200מעלות.
הכנת? כאן מדרגים