רקוט קרומפלי
כל ארוחה חלבית טובה צריכה את מנת תפוחי האדמה שלה, וכאן מדובר במאכל תאווה שההונגרים נהנים ממנו

המרכיבים ל 8:
- 6 תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם
- 5 ביצים קשות
- 2 כפות חמאת תנובה
- 2 בצלים קצוצים
- פפריקה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן תנובה
- 1 מיכל ( 250 מ”ל) שמנת לבישול 10% או 15% שומן "השף הלבן"
- 150 גרם גבינת עמק או פתיתי מוצרלה "השף הלבן", מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.
-
02.
מקלפים את תפוחי האדמה והביצים וחותכים אותם לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
-
03.
מחממים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל על להבה נמוכה כ ־ 15 דקות, עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
04.
משמנים את התבנית בחמאה. מניחים בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, מסדרים עליה פרוסות ביצים ובצל מטוגן, ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. יוצקים מהשמנת החמוצה ומפזרים גבינה.
-
05.
יוצרים באותו אופן שכבות נוספות, לפי אותו סדר, ומקפידים לסיים בשכבה של שמנת וגבינה.
-
06.
אופים כ־ 30 דקות, עד להזהבה.לגרסת פרווה:משמיטים שמנת חמוצה, שמנת לבישול וגבינת עמק או מוצרלה ומחליפים בשני מיכלים של קרם בישול צמחי 5% שומן "השף הלבן"
טיימר מופעל