רקוט קרומפלי | השף הלבן

רקוט קרומפלי

כל ארוחה חלבית טובה צריכה את מנת תפוחי האדמה שלה, וכאן מדובר במאכל תאווה שההונגרים נהנים ממנו

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רקוט קרומפלי

המרכיבים ל 8:

  • 6 תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם
  • 5 ביצים קשות
  • 2 כפות חמאת תנובה
  • 2 בצלים קצוצים
  • פפריקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן תנובה
  • 1 מיכל ( 250 מ”ל) שמנת לבישול 10% או 15% שומן "השף הלבן"
  • 150 גרם גבינת עמק או פתיתי מוצרלה "השף הלבן", מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.

  • 02.

    מקלפים את תפוחי האדמה והביצים וחותכים אותם לפרוסות בעובי 1 ס”מ.

  • 03.

    מחממים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל על להבה נמוכה כ ־ 15 דקות, עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    משמנים את התבנית בחמאה. מניחים בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, מסדרים עליה פרוסות ביצים ובצל מטוגן, ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. יוצקים מהשמנת החמוצה ומפזרים גבינה.

  • 05.

    יוצרים באותו אופן שכבות נוספות, לפי אותו סדר, ומקפידים לסיים בשכבה של שמנת וגבינה.

  • 06.

    אופים כ־ 30 דקות, עד להזהבה.לגרסת פרווה:משמיטים שמנת חמוצה, שמנת לבישול וגבינת עמק או מוצרלה ומחליפים בשני מיכלים של קרם בישול צמחי 5% שומן "השף הלבן"

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.