קנלוני איטלקי וטבעוני - מנה מנצחת! | השף הלבן

קנלוני דלורית, צנוברים, מרווה ובשמל משקה סויה

קנלוני איטלקי מושלם שגם טבעונים ורגישים לחלב יוכלו ליהנות ממנו

מאת: סבינה ולדמן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: דיאנה לידנר

המרכיבים ל8:

  • 2 כוסות דלורית קלופה חתוכה לקוביות של 3ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • 10 עלי מרווה
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות צנוברים
  • 1 מיכל קצפת צמחית במתיקות מעודנת 20% "השף הלבן"
  • בשמל-
  • 100מ"ל שמן זית
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 5 שיני שום כתושות
  • 500 מ"ל משקה סויה במתיקות מעודנת "תנובה"
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות.

  • 02.

    מניחים את קוביות הדלורית על תבנית אפייה עם נייר פרגמנט. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. לצד הדלורית מניחים את המרווה וצנוברים. מעבירים לתנור החם לחצי שעה, עד שהדלורית רכה ומוזהבת קלות. מצננים היטב.

  • 03.

    בשמל - בסיר רחב מחממים את שמן הזית על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כחצי דקה, נזהרים לא לשרוף את השום. מוסיפים את הקמח, מלח, ואגוז מוסקט ומערבבים היטב דקה נוספת, עד לקבלת רביכה. מוזגים לסיר את החלב וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב נמרץ. מביאים לבעבוע עדין ומנמיכים את האש. מתבלים שוב במלח ופלפל. מבשלים עוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מחממים תנור ל180 מעלות .

  • 05.

    בקערה מניחים את הדלורית הצלויה ומועכים בעזרת מזלג (את המרווה וצנוברים שומרים בצד עד להגשה) מערבבים יחד עם הבשמל ומעבירים לשק זילוף. ממלאים את הקנלוני ומניחים בשכבה אחת בתוך התבנית. מוזגים מעל את השמנת הצמחית ומתבלים במלח ופלפל. מכסים בנייר אלומינים ומעבירים לתנור ל20 דקות. מעלים את החום ל200 ומורידים את הנייר אלומיניום. אופים עוד כ 10 דקות להשחמה. מוציאים ומפזרים מעל את המרווה הפריכה וצנוברים ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)