פלפלים קלויים בתחמיץ אורגנו ובלסמי
מנה צמחונית מפנקת שתסדר לכם את האירוח

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל ירוק
- 1 כפית עלי אורגנו טרי
- 1 כף חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח גס
- מעט פלפל שחור
- 1/4 כפית שום כתוש
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הפלפלים: מחממים את התנור לחום גבוה.
-
02.
מעל צלחת רחבה מורחים את הפלפלים בשמן קנולה, ומעבירים לתבנית ללא שאריות השמן.
-
03.
צולים את הפלפלים לצלייה עדינה עד שמשחימים מעט.
-
04.
מעבירים את הפלפלים בעודם חמים לתוך שקית "מרשרשת" ללא חורים, מוציאים את האוויר וקושרים.
-
05.
לאחר 20 דקות קולפים בעדינות את הפלפלים ומרחיקים את הענף והגרעינים .
טיימר מופעל
-
06.
חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות ומעבירים לקערה .
-
07.
מכינים את התחמיץ: את חומרי התחמיץ טורפים קלות בקערה קטנה.
-
08.
מרכיבים את הסלט: יוצקים מעל הפלפלים החתוכים.
-
09.
קוצצים את עלי האורגנו ומפזרים מעל הפלפלים והתחמיץ.
-
10.
מערבבים קלות ומשרים לפחות לשעתיים לפני ההגשה.