מתכון מג'דרה מגריסי פנינה | השף הלבן

מג'דרה מגריסי פנינה

גיוון טעים למג'דרה מאורז. כדי לא להעכיר את צבע הגריסים מבשלים את הגריסים בנפרד ומערבבים עם העדשים לפני ההגשה.

מאת: דנית סלומון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מג'דרה מגריסי פנינה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 1 כוס (280 גרם) גריסי פנינה
  • 2 כוסות (250 גרם) עדשים מוקפאות "סנפרוסט"
  • 2 בצלים גדולים (500 גרם)
  • 3 כפות שמן זית
  • מקל קינמון
  • מלח
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס מים
  • ½1 כפות כמון טחון
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    שורים את הגריסים בהרבה מים למשך שעה. מוציאים את העדשים מהמקפיא ומניחים להן להפשיר בטמפרטורת החדר.

  • 02.

    קולפים את הבצלים, חוצים אותם לאורכם ופורסים אותם לרוחבם לפרוסות בעובי 8-7 מ"מ. מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הבצלים הפרוסים עד שהם מזהיבים. בכף מחוררת מוציאים לקערה שלושה־רבעים מכמות הבצלים.

  • 03.

    מסננים את הגריסים מהמים ומעבירים לסיר. מוסיפים

  • 04.

    5 ליטרים מים, מקל קינמון וכף מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים בלי כיסוי במשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מוסיפים את השום לבצל המטוגן שנותר במחבת ומטגנים תוך ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים עדשים, מים, כמון, פלפל ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית־גבוהה עד שכמעט לא נותרים נוזלים במחבת. טועמים ומתקנים את התיבול.

  • 06.

    מסננים את הגריסים וזורקים את מקל הקינמון. מערבבים את הגריסים עם העדשים המתובלות ומעבירים לכלי הגשה. עורמים למעלה את הבצל המטוגן ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(4)