קציצות חומוס ברוטב עגבניות
קציצות צמחוניות / טבעוניות טעימות מאוד.

המרכיבים ל 16 יחידות:
- 300 גרם גרגרי חומוס מוקפא סנפרוסט מופשרים
- חצי כוס בצל מוקפא סנפרוסט מופשר
- 3 שיני שום קלופות
- 4 פרוסות לחם לבן מורטב וסחוט
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- ½ כוס עלי כוסברה
- 3 כפות טחינה גולמית מלאה
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית כמון טחון
- 2 כפיות תערובת תבלינים ראס אל חנות
- ½ כפית פלפל טחון
- מלח
- שמן זית
- 1 קופסה (400 גרם) קוביות עגבניות משומרות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות מיץ לימון
- ½ כפית כמון טחון
- 1 כפית ראס אל חנות
- ½ כפית סוכר
- מלח ופלפל
- 100 גרם גרגרי חומוס מוקפא סנפרוסט
- פטרוזיליה קצוצה לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות).
-
02.
טוחנים יחד במעבד מזון חומוס, בצל ושום. מוסיפים לחם, עשבי תיבול, טחינה, לימון ותבלינים, וטוחנים לתערובת דביקה ונוחה לעיצוב. צרים מהתערובת 16 קציצות עגולות פחוסות בידיים משומנות בשמן זית.
-
03.
מסדרים את הקציצות בתבנית ואופים במשך 25 דקות. מצננים 10 דקות, ובינתיים מכינים את הרוטב.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים את העגבניות המשומרות למחבת גדולה או לסוטז בקוטר 30 ס"מ. ממלאים את הקופסה במים ומוסיפים למחבת.
-
05.
מוסיפים את כל שאר המצרכים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מכסים ומבשלים 10 דקות. מרימים את הקציצות במרית ומניחים אותן ברוטב כשהצד העליון כלפי מטה.
טיימר מופעל
-
06.
מבשלים 3 דקות והופכים בזהירות. מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. זורים על הקציצות פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם או פושר.
טיימר מופעל
-
07.
טיפ: הקציצות ה"יבשות" (בלי הרוטב) נהדרות בתוך פיתה בתוספת טחינה וחמוצים.