מג'דרה ירוקה עם בורגול ועדשים ברוטב טחינה-יוגורט | השף הלבן

מג'דרה ירוקה עם בורגול ועדשים ברוטב טחינה-יוגורט

מנה טעימה ומשביעה, מתאימה מאוד לארוז ליום עבודה או לפיקניק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מג'דרה ירוקה עם בורגול ועדשים ברוטב טחינה-יוגורט
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-8:

  • 1 כוס בורגול
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס עדשים
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו, בזיליקום, זעתר, שמיר, נענע
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס פטה מפוררת או פתיתי בולגרית "פיראוס"
  • לרוטב:
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 מיכל יוגורט עזים Bio "פיראוס"
  • 3 שיני שום
  • 3-4 כפות כף מיץ לימון
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הקערה, המים והמלח בקערה, מערבבים במזלג, מכסים בצלחת ומניחים ל 20 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך (אם נותרים מים, מסננים).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    טורפים את מרכיבי הרוטב בקערה. מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים כ 10 דקות עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מסננים היטב ומעבירים עם הבורגול לקערת הרוטב. מערבבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוסיפים ירוקים וגבינה, מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)