מג'דרה ירוקה עם בורגול ועדשים ברוטב טחינה-יוגורט
מנה טעימה ומשביעה, מתאימה מאוד לארוז ליום עבודה או לפיקניק
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-8:
- 1 כוס בורגול
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס עדשים
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו, בזיליקום, זעתר, שמיר, נענע
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס פטה מפוררת או פתיתי בולגרית "פיראוס"
- לרוטב:
- 3 כפות טחינה גולמית
- 1/4 כוס מים
- 1/2 מיכל יוגורט עזים Bio "פיראוס"
- 3 שיני שום
- 3-4 כפות כף מיץ לימון
- 1 כפית גרידת לימון
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הקערה, המים והמלח בקערה, מערבבים במזלג, מכסים בצלחת ומניחים ל 20 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך (אם נותרים מים, מסננים).
טיימר מופעל
-
02.
טורפים את מרכיבי הרוטב בקערה. מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים כ 10 דקות עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מסננים היטב ומעבירים עם הבורגול לקערת הרוטב. מערבבים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים ירוקים וגבינה, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים