מתכון חמין לשבת חורפית | השף הלבן

חמין לשבת חורפית

חמין מסורתי לשבת עם כל המשפחה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חמין לשבת חורפית

המרכיבים ל קערה גדולה:

  • 12 תפוחי אדמה קלופים
  • 6 ביצים
  • נתח בשר בקר מתאים לצלי (מעדיפה נתח צלי כתף)
  • שלוש כוסות אורז לבן ארוך
  • 3 כוסות גרגירי חומוס (אפשר גם מקופסה)
  • שלוש כוסות חיטה
  • עצמות בקר (קונים אותם מוכנות לבישול מהקצב)
  • 6 בצלים
  • ראש שום
  • שני תמרים יבשים
  • כף קפה שחור
  • שתי כפות דבש
  • מלח
  • פלפל שחור
שתי שקיות קוקי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול וכבד מחממים מעט שמן.

  • 02.

    קוצצים שנים מהבצלים לקוביות גדולות ומטגנים מעט.

  • 03.

    מכניסים את קוביות הבשר לסיר, מטגנים מעט ומוציאים מהסיר.

  • 04.

    מעבירים לאש קטנה ושמים שלושה בצלים בסיר, ואת ראש השום.

  • 05.

    מניחים בסיר גם את תפוחי האדמה בסיר, מעליהם את קוביות הבשר והעצמות ומפזרים את החומוס. מכניסים שתי כפות דבש, את שני התמרים היבשים ומפזרים מעל את הקפה השחור.

  • 06.

    מגרדים את הבצל הנותר בפומפיה.

  • 07.

    בשקית קוקי אחת מכניסים את האורז, וחצי מכמות הבצל המגורר, סוגרים ועושים בשקית חורים עם מזלג, מכניסים לסיר

  • 08.

    בשקית קוקי שנייה מכניסים את החיטה ומה שנשאר מהבצל המגורר, סוגרים ועושים בשקית חורים עם מזלג, מכניסים לסיר.

  • 09.

    מפזרים מעל הכל מלח ופלפל שחור.

  • 10.

    מניחים את הביצים מעל כל המרכיבים שהוכנסו עד עכשיו.

  • 11.

    מוסיפים לתבשיל מים עד כדי כיסוי, סוגרים במכסה ומגביהים את האש עד לרתיחה אחת.

  • 12.

    אחרי הרתיחה מעבירים לאש הכי קטנה או לתנור לבישול כל הלילה. יש לשים לב שהנוזלים לא מתאדים במהלך הלילה, מגישים אותם כרוטב.  

הכנת? כאן מדרגים
(472)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.