חמין בשלל צבעים
אחד המאפיינים הקולינריים המבשרים את בוא החורף, מנת חמין משביע ומחמם

המרכיבים ל 6-8 מנות:
- 1 כוס שעועית לבנה של סנפרוסט
 - 1 כוס שעועית חומה של סנפרוסט
 - 1 כוס גרגרי חומוס סנפרוסט
 - 11/2 כוס גריסים
 - 1 כוס חיטה
 - 1 ק”ג בשר בקר חתוך לקוביות (בשר לגולש)
 - 6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
 - 2 בטטות שטופות חתוכות עם קליפתן
 - 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
 - 1 ראש שום מקולף
 - 2 כפות פפריקה מתוקה
 - 4 כפות אבקת מרק עוף
 - 1 כף כמון
 - 1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
 - 1 כוס יין אדום
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
משרים את כל הקטניות ללילה.
 - 
								02.
								
מטגנים את הבשר במעט שמן, מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן.
 - 
								03.
								
מוסיפים את כל הקטניות, מטגנים קלות מוסיפים את דבש התמרים, פפריקה, כמון ומערבבים.
 - 
								04.
								
מוסיפים כוס יין ומים עד שהנוזלים עולים מעל התערובת ב-5 ס”מ.
 - 
								05.
								
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, מוציאים את הקצף שנוצר.
טיימר מופעל
 - 
								06.
								
מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומביאים לרתיחה נוספת.
 - 
								07.
								
מערבבים בקערה את אבקת המרק עם מעט מים קרים ומוסיפים לחמין. מביאים לרתיחה.
 - 
								08.
								
במידה ורוצים להוסיף ביצים ו/או קישקע, זה השלב לעשות זאת.
 - 
								09.
								
מכניסים לתנור מחומם לחום 100 מעלות למשך לילה שלם לפחות.
 
									

