מתכון לדלעת ערמונים במילוי תבשיל עדשים ותרד | השף הלבן

דלעת ערמונים במילוי תבשיל עדשים ותרד

מנה טבעונית נהדרת מלאת צבעים, טעמים ובריאות

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דלעת ערמונים במילוי תבשיל עדשים ותרד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6-12:

  • מלח, פלפל
  • 2 כפות שמן זית
למילוי:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כרישה מוקפאת של סנפרוסט
  • 3 שיני שום
  • 200 גרם תרד מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 כוס עדשים "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
לרוטב:
  • 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות עשבי תיבול טריים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, בצל ירוק)
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות מים
  • 6 דלעת ערמונים חצויות, מרוקנות מגרעינים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית הנייר אפייה. חותכים בבסיס כל חצי דלעת כ 1/2 ס"מ כך שהדלעות יעמדו יציב ומניחים אותן בתבנית. ממליחים, מפלפלים ומזלפים מעט שמן זית. אופים כ 30-40 דקות עד שהדלעות רכות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    מכינים את הרוטב: שמים את מרכיביו במעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק.

  • 03.

    מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה 4-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים עדשים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומטגנים עוד 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    להגשה ממלאים את חצאי הדלעת ומזלפים רוטב.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.