קרפצ׳יו סלק וגבינה עם קראנצ׳ מפתיע | השף הלבן

קרפצ׳יו סלק וגבינה עם קראנצ׳ מפתיע

מנת קרפצ'יו מפתיעה של פרוסות סלק דקיקות עם גבינה בולגרית מלוחה ופולי סויה שמהווים הפתעה מתפצפצת בין ביס לביס

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרפצ׳יו סלק וגבינה עם קראנצ׳ מפתיע

המרכיבים ל 2-3:

  • 2 סלקים אפויים (אפשר לאפות עטוף בנייר אלומיניום בחום גבוה למשך שעתיים, או לקנות מוכן ארוז בוואקום)
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5% פיראוס
  • 2 כפות פולי סויה מיובשים (או אפונה מיובשת) קלויים בציפוי ווסאבי (מי שלא אוהב אפשר לקנות את הסויה גם בלי ווסאבי. כמו כן, אפשר להמיר בבוטנים קלויים)
  • חופן נבטי חמנייה
  • חומץ בלסמי מצומצם (מתכון בהמשך)
  • שמן זית
  • מלח גס (מעט, הגבינה מלוחה)
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים קרש חיתוך ע״ג משטח העבודה ופורסים עליו את הסלקים לפרוסות דקיקות.

  • 02.

    מסדרים את הפרוסות ע״ג צלחת הגשה בצורה מעגלית מהחוץ פנימה, כשיש קצת חפיפה בין הפרוסות כמו רעפים.

  • 03.

    מעליהן מגררים בעזרת פומפייה את הגבינה הבולגרית  ויוצרים ערימה קטנה במרכז הצלחת.

  • 04.

    מעל מניחים את נבטי החמנייה בצורה יפה.

  • 05.

    המרכיב האחרון הוא פולי סויה או אפונה קלויים (עם או בלי ווסאבי) אותה קוצצים בעזרת קוצץ תבלינים ידני בדומה לקיצוץ אגוזים. זורים את הפירורי הפריכים ע"ג הגבינה.

  • 06.

    מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי מצומצם, מלח גס ופלפל גרוס טרי.הכנת בלסמי מצומצם: מכניסים כוס חומץ בלסמי לקלחת ומבשלים עד לצמצום הנפח ל- 1/3 כמות וקבלת סירופ. ניתן להוסיף מעט סוכר לקבלת רוטב מתקתק, אך לדעתי החומץ הבלסמי עשיר בטעמים כפי שהוא.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.