קציצות קישואים – מתכון לקציצות צמחוניות | השף הלבן

קציצות קישואים

קציצות צמחוניות קלות להכנה המשלבות עשבי תיבול וגבינות יווניות. שף קלמן מיידלר ממסעדת קלמנ'ס חולק איתנו את המתכון הסודי והאהוב על בני משפחתו

מאת: קלמן מיידלר
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות קישואים
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל20-25:

לקציצות:
  • 5 קישואים
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום מגורדות
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כפות פטרוזליה
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 9 כפות קמח תופח
  • ביצה אחת
  • 1/2 כוס גבינת קשקבל גלעד "תנובה", מגוררת
  • 1/2 כוס פטה כבשים 20% "פיראוס", מגוררת
  • שמן לטיגון
למטבל ולהגשה:
  • 1 גביע יוגורט עיזים BIO "פיראוס"
  • אורגנו יבש
  • פלחי לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגרדים את הקישואים בפומפיה גסה, מסננים את המים בעזרת מסננת.

  • 02.

    מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות למעט הגבינות עד שמתקבלת עיסה אחידה.

  • 03.

    מוסיפים את הגבינות לעיסה, מערבבים ומאכסנים במקרר למספר שעות עד שהיא מתייצבת.

  • 04.

    מחממים שמן בסיר עמוק, מטגנים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים.

  • 05.

    מכינים את המטבל: מערבבים את היוגורט יחד עם אורגנו יבש ומגישים לצד הקציצות.

הכנת? כאן מדרגים
(1)