קציצות קישואים
קציצות צמחוניות קלות להכנה המשלבות עשבי תיבול וגבינות יווניות. שף קלמן מיידלר ממסעדת קלמנ'ס חולק איתנו את המתכון הסודי והאהוב על בני משפחתו
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל20-25:
לקציצות:
- 5 קישואים
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ
- 2 שיני שום מגורדות
- 3 כפות שמיר קצוץ
- 4 כפות פטרוזליה
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 9 כפות קמח תופח
- ביצה אחת
- 1/2 כוס גבינת קשקבל גלעד "תנובה", מגוררת
- 1/2 כוס פטה כבשים 20% "פיראוס", מגוררת
- שמן לטיגון
למטבל ולהגשה:
- 1 גביע יוגורט עיזים BIO "פיראוס"
- אורגנו יבש
- פלחי לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מגרדים את הקישואים בפומפיה גסה, מסננים את המים בעזרת מסננת.
-
02.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות למעט הגבינות עד שמתקבלת עיסה אחידה.
-
03.
מוסיפים את הגבינות לעיסה, מערבבים ומאכסנים במקרר למספר שעות עד שהיא מתייצבת.
-
04.
מחממים שמן בסיר עמוק, מטגנים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים.
-
05.
מכינים את המטבל: מערבבים את היוגורט יחד עם אורגנו יבש ומגישים לצד הקציצות.
הכנת? כאן מדרגים