קציצות כרובית טבעוניות | השף הלבן

קציצות כרובית טבעוניות

מנה טבעונית נפלאה ומשביעה ללא גלוטן. סלט ליד ויש לכם ארוחה מושלמת!

מאת: חגי לפלר
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות כרובית טבעוניות
צילום: חגי לפלר

המרכיבים ל 4:

  • 160 גרם (2 כוסות) פתיתי כרובית "סנפורסט"
  • 150 גרם (1 כוס) גרגרי חומוס "סנפרוסט" מבושלים על פי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 80 גרם (1 כוס) קמח חומוס . (אפשר להחליף גם קמח עדשים)
  • 1/2 כוס קמח חומוס לציפוי הקציצות
  • 1 שן שום
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבירים את פתיתי הכרובית למסננת ושוטפים מתחת למים זורמים כדי שיפשירו

  • 02.

    סוחטים היטב ומנקזים משאריות הנוזלים

  • 03.

    מעבירים לבלנדר את פתיתי הכרובית, גרגרי החומוס , את קמח החומוס, שן השום ו2 כפות שמן זית (מתוך ה3 )

  • 04.

    טוחנים היטב עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה

  • 05.

    מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתוכנית גריל עליון

  • 06.

    מרפדים תבנית אפייה בנייר ומשמנים אותו בשמן זית

  • 07.

    שופכים את חצי כוס החומוס המיועדת לציפוי הקציצות לקערה עמוקה

  • 08.

    בעזרת ידיים רטובות יוצרים מעיסה צורה של קציצות, מגלגלים הקערה עם קמח החומוס עד שהקמח מצפה את הקציצה מכל עבר ומניחים בתבנית האפייהחוזרים על הפעולה עד שהעיסה נגמרת ויש 10 קציצות מונחות על גבי תבנית האפיהאל תחששו שהעיסה רטובה והקציצות מתפרקות - הם יתקשו באפייה

  • 09.

    מזלפים מעט שמן זית מעל

  • 10.

    מניחים את תבנית האפייה גבוה וסמוך ככל האפשר לגריל העליוןאופים כ 8- 12 דקות עד שהקציצות משחימות.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.