מתכון קציצות ירקות עם טחינה | השף הלבן

קציצות ירקות עם טחינה

קציצות ירקות (כרובית, גזר, קישואים, בצל) רוטב טחינה סמיך, מנה פיקנטית, בריאה וקלה להכנה

מאת: עידית אבנרי
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות ירקות עם טחינה

המרכיבים ל 10-15 קציצות:

  • 1/4 כרובית קטנה, מבושלת אל דנטה חתוכה לחתיכות קטנות
  • גזר בינוני מגורר
  • קישוא בינוני מגורר
  • בצל קצוץ דק
  • תפוח אדמה קטן/בטטה מגוררים דק (אופציונלי)
  • 1-2 ביצים (תלוי בכמות הירקות)
  • 1 כף גדושה של טחינה
  • 3-4 כפות שיבולת שועל טחונה דק , לחילופין ניתן להשתמש בקמח מלא או רגיל
  • מלח
  • פלפל שחור לפי טעם
  • קורט קינמון (אופציונלי)
  • חצי כפית תבלין חוואייג' למרק
לציפוי:
  • כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המצרכים, מניחים בצד למשך חצי שעה.

  • 02.

    מגלגלים מהתערובת קציצות, טובלים כל קציצה בפירורי לחם וקמח.

  • 03.

    מטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן. הערה: במקום ביצים ניתן להגדיל את כמות הטחינה.

הכנת? כאן מדרגים
(212)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.