מתכון קישואים קלויים בשום, דבש וחרדל דיז'ון | השף הלבן

קישואים קלויים בשום, דבש וחרדל דיז'ון

כתוספת למנה או כנשנוש בריא, המתכון הזה מתאים גם לילדים וגם לחגים

מאת: שף קובי פרסול
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קישואים קלויים בשום, דבש וחרדל דיז'ון

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 3 קישואים בינוניים
  • שמן זית
  • 3 שיני שום
  • קורט של פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס מים
  • כף דבש
  • כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • מלח גס
  • כפית חומץ בן יין אדום
  • 3 ענפים של שמיר טרי קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    את הקישואים חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומטגנים קלות לצבע שחום על אש בינונית במחבת (לא מטפלון) עם 5 כפות שמן זית ומוציאים לנייר סופג.

  • 02.

    את השום פורסים דק.

  • 03.

    מוסיפים למחבת שטוגנו בה הקישואים 2 כפות שמן ומטגנים קלות את השום עם הפלפל.

  • 04.

    על השום יוצקים את המים ומרתיחים .מוסיפים את הדבש ,החרדל ,החומץ בן יין ומתבלים במלח הגס ובשמיר.

  • 05.

    טורפים עם מטרפה היטב את הרוטב על אש נמוכה על מנת שיסמיך מעט ומשלימים טעם. הגשה:

  • 06.

    מסדרים את פרוסות הקישואים על צלחת הגשה ואת הרוטב מחממים קלות.

  • 07.

    יוצקים מהרוטב בעזרת כף צורת פסים מעל הקישואים ובמרכז מניחים מעט שמיר קצוץ.

הכנת? כאן מדרגים
(81)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.