פטריות וקישואים חמים ביין אורגנו ושום | השף הלבן

פטריות וקישואים חמים ביין אורגנו ושום

רוצים להעשיר את התפריט בירקות? בואו לנסות את מנת האנטיפסטי שלנו!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פטריות וקישואים חמים ביין אורגנו ושום

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסלת פטריות יער
  • 4 יח' פטריות פורטובלו
  • 2 קישואים בינוניים
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 4 כפות יין אדום
  • 1/2 כפית קורנפלור
  • 1 כף עלי אורגנו קצוצים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • לבגט:
  • 1 בגט
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 30 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 25 גרם גבינת עמק מגוררת למאפים של תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הפטריות גס.

  • 02.

    חותכים את הקישואים לקוביות בינוניות ושוות בגודלן.

  • 03.

    ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומשחימים קלות.

  • 04.

    מוסיפים את הקישואים וצולים לכ-3-4 דקות תוך ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מגבירים את החום לבינוני גבוה ומוסיפים את הפטריות והשום. מתבלים באורגנו ובקורט פלפל שחור גרוס.

  • 06.

    צולים לריכוך והשחמה קלה, מוסיפים 4 כפות יין אדום ומצמצמים.

  • 07.

    מוסיפים חצי כפית קורנפלור ומערבבים היטב למשך דקה.

  • 08.

    מוסיפים את השמנת ומצמצמים ברתיחה קלה. מתבלים ב-2 קורט מלח.

  • 09.

    במקביל חותכים את הבגט לפרוסות אלכסוניות ברוחב 2 ס"מ ומורחים בחמאה רכה. מעל כל פרוסת בגט מפזרים בנדיבות מהפרמז'ן ומעל מוסיפים מערום עדין של גבינת עמק למאפים.

  • 10.

    צולים בגריל התנור עד לקבלת צבע שחום.להגשה:

  • 11.

    מעבירים עם כף מהפטריות לגביעים אישיים ולצדם מניחים את פרוסות הבגט החם.

הכנת? כאן מדרגים
(7)