פטריות וקישואים חמים ביין אורגנו ושום | השף הלבן

פטריות וקישואים חמים ביין אורגנו ושום

רוצים להעשיר את התפריט בירקות? בואו לנסות את מנת האנטיפסטי שלנו!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פטריות וקישואים חמים ביין אורגנו ושום

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסלת פטריות יער
  • 4 יח' פטריות פורטובלו
  • 2 קישואים בינוניים
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 4 כפות יין אדום
  • 1/2 כפית קורנפלור
  • 1 כף עלי אורגנו קצוצים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • לבגט:
  • 1 בגט
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 30 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 25 גרם גבינת עמק מגוררת למאפים של תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הפטריות גס.

  • 02.

    חותכים את הקישואים לקוביות בינוניות ושוות בגודלן.

  • 03.

    ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומשחימים קלות.

  • 04.

    מוסיפים את הקישואים וצולים לכ-3-4 דקות תוך ערבוב.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 05.

    מגבירים את החום לבינוני גבוה ומוסיפים את הפטריות והשום. מתבלים באורגנו ובקורט פלפל שחור גרוס.

  • 06.

    צולים לריכוך והשחמה קלה, מוסיפים 4 כפות יין אדום ומצמצמים.

  • 07.

    מוסיפים חצי כפית קורנפלור ומערבבים היטב למשך דקה.

  • 08.

    מוסיפים את השמנת ומצמצמים ברתיחה קלה. מתבלים ב-2 קורט מלח.

  • 09.

    במקביל חותכים את הבגט לפרוסות אלכסוניות ברוחב 2 ס"מ ומורחים בחמאה רכה. מעל כל פרוסת בגט מפזרים בנדיבות מהפרמז'ן ומעל מוסיפים מערום עדין של גבינת עמק למאפים.

  • 10.

    צולים בגריל התנור עד לקבלת צבע שחום.להגשה:

  • 11.

    מעבירים עם כף מהפטריות לגביעים אישיים ולצדם מניחים את פרוסות הבגט החם.

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.