סירות אבוקדו עם סלסת עגבניות ובולגרית
אבוקדו כמו שמעולם לא טעמתם! מנה מקורית וטעימה במיוחד המוגשות עם סלסת עגבניות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם
המרכיבים ל6:
- 350 גרם עגבניות שרי מכל הצבעים
- 1 כף שמן זית
- מיץ לימון סחוט טרי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית 16% שומן במרקם מעודן - מפוררת או חתוכה לקוביות קטנות
- 3 אבוקדו בשלים - חצויים לאורך וללא הגרעין
- שמן זית
- 2 לימונים סחוטים
- מלח ופלפל לפי הטעם
לסלסת עגבניות:
- 1 שן שום כתושה
- 1 גבעול בצל ירוק
- 1 פלפל חריף ללא הגרעינים (לא חובה)
- 1 צרור עלי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הסלסה: מניחים במעבד מזון את השום, בצל ירוק, פלפל חריף וכוסברה (אם משתמשים) ומעבדים לתערובת קצוצה. מוסיפים את העגבניות ומעבדים בפולסים לקיצוץ גס. מסננים את התערובת ומעבירים לקערה.
-
02.
מוסיפים את שמן הזית ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר להכין את הסלסה יום קודם ולשמור במקרר.
-
03.
להכנת חצאי האבוקדו: מחממים מחבת פסים מעל להבה בינונית. מברישים את חצאי האבוקדו עם שמן זית, סוחטים מעל את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. כשהמחבת חמה מניחים את חצאי האבוקדו כשצידם החתוך פונה כלפי מטה וצולים כ-5 דקות, עד שהם מקבלים סימני צריבה.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים במרכז כל אבוקדו כף גדושה של הסלסה ומפזרים מעל קוביות של פיראוס בולגרית. מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים