מתכון ירקות צלויים בתנור | השף הלבן

ירקות צלויים בתנור

תוספת קלילה וטעימה שתלך עם כל מנה נהדר, במינימום השקעה

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ירקות צלויים בתנור

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1/2 בצל לבן
  • 4 תפוחי אדמה קטנים
  • 4 פטריות שמפיניון
  • 2 פטריות פורטובלו
  • 2 פטריות יער
  • 2 קישואים בינוניים
  • 1/2 פלפל אדום
  • 1/2 פלפל צהוב
  • 1/2 פלפל ירוק
  • 1 כף גדושה שמיר קצוץ
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 קורט צ'ילי גרוס יבש
  • 3 קורט מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות.

  • 02.

    חותכים מעט גס את כל הירקות. מעבירים לכלי פיירקס ומתבלים ב-3 קורט מלח גס, שמיר, 2 קורט צ'ילי גרוס, 1/4 כוס מים ו-5 כפות שמן זית.

  • 03.

    מערבבים, מכסים וצולים בתנור 30-40 דקות עד לריכוך (לפי סוג התנור).

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מסירים את המכסה, מערבבים בעדינות עם טרבד שטוח אשר בעזרתו מרימים את הירקות מהתחתית והופכים, ממשיכים לצלות ללא כיסוי עד לקבלת צבע שחום.

  • 05.

    מוציאים מן התנור ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(114)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.